A rendőrségnek is szemet szúrt az Il Ferro

Egyelőre csak feljelentés-kiegészítést rendelt el a rendőrség az autók reklám-matricázásával foglalkozó Il Ferro Kft ellen. A rendőrök a következő két hétben megvizsgálják a cég tevékenységét, hogy kideríthessék, törvényt szegtek-e a vezetők.

Szentendrei Angéla, a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a rendőrség is értesült arról, hogy a 8 ezer ügyféllel szerződött cég átmenetileg nem fizeti a vállalt havi részleteket. A rendőrség pénteken hivatalból rendelte el a feljelentés-kiegészítést, ami arra ad módot, hogy 15 napon belül ki lehessen deríteni, történt-e bármiféle bűncselekmény. Ha igen nyomozást indítanak a reklámcég ellen. A gazdasági nyomozók többek között a cég iratait, szerződéseit vizsgálják át a következő két hétben.

Körmendi Ákos, az Il Ferro tulajdonosa a Független Hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a partnerekkel megkötött szerződések értelmében akár három hónapra is fel lehet függeszteni a “reklámautók” után a cég által fizetett havi díjakat. Ezt minden partner aláírta és tisztában volt a kockázatokkal. A szerződések szerint azonban a harmadik hónap után a cégnek – minimum egy hónapot – fizetnie kell, de a fizetést újra felfüggesztheti anélkül, hogy szerződést szegne.

Körmendi kiemelte, hogy célja, hogy rendeződjenek a cég ügyei, sok olyan dolog van, melyek nem az ő nevéhez köthetők, ezeket a korábbi tulajdonosoktól “örökölte” az Il Ferro megvásárlásával. Hozzátette, hogy sajnálatos módon korábban is csúsztak már a fizetések, a szerződött partnerek ezért viselik nehezen a mostani döntést. A cégvezető reményei szerint hamarosan rendeződik a vállalkozás pénzügyi helyzete, és helyre áll a rend.

Az Il Ferro szerződésben vállalta, hogy az autókra kiragasztott reklámmatricák ellenében a részletre vásárolt autók esetén 40, használt autó esetében 50 ezer forintig átvállalja a havi törlesztést. Az autósok a több évre szóló szerződés megkötésekor regisztrációs díjat fizettek, esetenként több százezer forintot.

A cégvezető jövő hét csütörtökre ígért sajtótájékoztatót.