A rendőrségi fegyver egy görög bolondokházába került

A görög rendőrség nyomozást indított annak kiderítésére, hogyan lopott el egy rendőrségi fegyvert egy elmegyógyintézetből elszökött ápolt.

A 32 éves albán származású kezelt július másodikán oldott kereket az athéni Dromokaiteio nevű intézményből. Lopás miatt a rendőrök elfogták, és visszaszállították a pszichiátriai intézetbe. A rendőrségi fegyvert azalatt a rövid idő alatt csenhette el, míg a rendőrőrsön tartózkodott és a hatóság a papírmunkával volt elfoglalva. A fegyvert az egyik szabadságos rendőr fiókjából vette magához. Nála volt egészen addig, míg a pszichiátriai intézet személyzete föl nem fedezte.

Vizsgálat indult a rendőrök ellen, akik elmulasztották megmotozni a férfit, mielőtt visszaszállították volna az elmegyógyintézetbe.

Májusban is elloptak egy rendőrségi fegyvert Görögországban, de az az eset nem végződött ilyen jól. A 33 éves drogfüggő férfit nem bilincselték meg a szaloniki rendőrőrsön, így lehetősége nyílt, hogy ellopjon egy pisztolyt és elmeneküljön. Fölszállt egy buszra, és halálosan megsebesítette a sofőrt, aki lefegyverezni próbálta.Sporthírek