A rendőrség vizsgálja az FTC-Hertha BSC mérkőzésen történteket

A rendőrség vizsgálja, hogy történt-e olyan esemény a keddi FTC – Hertha BSC labdarúgó mérkőzésen, ami miatt szükséges lenne eljárást indítani. Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a mérkőzés előtt és közben a Fradi szurkolói közül többen rátámadtak a német szurkolókra, egy ember megsérült. A rendőrség tájékoztatása szerint a szervezők nem kérték a stadionon belüli biztosítást és mérkőzés közben nem jelezték, hogy rendbontás lett volna odabent.

A BRFK tájékoztatása szerint az Albert Stadionban kedden megrendezett mérkőzésre a szervező nem kötött szerződést a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, ezért a rendőrök kizárólag a mérkőzés külső biztosítását végezték. A stadionon belül az FTC által szerződtetett biztonsági szolgálat felelt a rend fenntartásáért. A mérkőzés ideje alatt a biztonsági szolgálat nem jelzett olyan rendkívüli eseményt, amely miatt szükséges lett volna, hogy a külső biztosításban résztvevő rendőri erők stadionon belül beavatkozzanak.

Mivel bentről nem hívták őket, ezért a rendőrök nem is tudhatták, hogy szükség van rájuk. Ettől függetlenül vizsgálják, hogy a meccsen történt-e olyan esemény, ami miatt büntető- vagy szabálysértési eljárást kellene indítani.Sporthírek