A rendőrség szerint nem hibáztak, amikor a ceglédi fogdában meghalt egy férfi

Cegléd – A 30 éves nagykőrösi férfit kábítószer-terjesztés miatt vették őrizetbe csütörtök délután a ceglédi rendőrök – tájékoztatott Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A zárkába vonulás előtt az orvos megvizsgálta, semmi baja sem volt. A férfi azonban jelezte a rendőröknek, hogy súlyos asztmás, ezért ventillációs készülékét magával vihette.
Körülbelül két óra múlva a rab rosszul lett, ezért azonnal mentőt hívtak hozzá. A ceglédi kórházba szállították, ott azonban már nem tudták megmenteni az életét. A halottszemle során ruhájából előkerült a ventillációs készülék, amiben elegendő mennyiség volt a betegség enyhítésére. Azt, hogy pontosan mi okozta a férfi halálát egyelőre nem tudni – mondta a sajtóügyeletes.

A kapitányság vezetője ezután belső vizsgálatot rendelt el, ami megállapította, hogy a szolgálatban lévő rendőrök szakszerűen, és megfelelő időben jártak el, így őket nem terheli felelősség – közölte Belicza Andrea.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek