A rendőrök hétezer teherautót ellenőriztek három nap alatt az országban

Illusztráció Illusztráció - © Fotó: ÉKN archív
Budapest, 2014. július 29., kedd (MTI) – Mintegy hétezer teherautót és csaknem hatszáz buszt ellenőrzött a rendőrség a háromnapos TISPOL-akcióban, és 1225 jármű esetében állapítottak meg jogsértést – olvasható a police.hu-n.

A rendőrség honlapjára feltett közlemény szerint a július 22. és 24. közötti országos akcióban a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 61, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 236, a menetokmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 135, míg a veszélyes anyagok szállításával kapcsolatos szabályok megszegése miatt nyolc esetben intézkedtek a rendőrök. Százhúsz esetben a járművezető nem használta a biztonsági övet, 358 vezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

A rendőrök három körözött embert fogtak el, négy esetben pedig egyéb, nem közlekedési bűncselekményt derítettek fel.

Az autóbuszok ellenőrzésekor megállapították, hogy három jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, további három esetben derült ki műszaki, illetve hét esetben menetokmányokkal kapcsolatos hiányosság.

– MTI –Borika, a nap szépe

Borika tarpai diáklány, akinek nagyon izgalmas időszak a mostani, hiszen az érettségi vizsgák közepén jár, utána pedig kezdődik számára is a nagybetűs élet.
tovább »


hirdetés

Ajánlott Cikkek