A rendelőintézet és a mentőállomás számára

Tiszaújváros – A Tiszaújvárosi Városi Rendelőintézet idei költségvetésében orvostechnikai eszközök beszerzésére 80 millió forint áll rendelkezésre, melyből 44 milliót már felhasználtak, de további 43 milliós beszerzést tervez az intézmény.

Annak érdekében, hogy a rendelőintézet a biztonságos és színvonalas betegellátáshoz szükséges eszközöket (fogászati röntgenkészülék, vizsgálólámpa az egynapos sebészeten, ultrahang-berendezés) is beszerezhesse, a rendelkezésre álló forrást Tiszaújváros Önkormányzatának Képviselő-testülete 7 millió forinttal kiegészítette.

Hősugárzókat is vesznek

Az „Életmentés Alapítvány Borsod-Abaúj-Zemplén Megye” szervezet részére a Tiszaújvárosi Mentőállomás fejlesztésére korábban 5 millió forint támogatást biztosított az önkormányzat.

A mentőállomás udvarán jelenleg a gépkocsitároló garázzsá alakítása zajlik. Az építkezés megkezdése után derült fény arra, hogy az Országos Mentőszolgálat a jövőben már csak hosszabb típusú gépkocsikat kíván üzemben tartani, ezért szükség volt a tervezett garázs alapterületének növelésére. Az alapítvány kuratóriumának elnöke azzal a kéréssel fordult a képviselő-testülethez, hogy biztosítsa a garázs építészeti és épületgépészeti megvalósításának költségét, illetve a garázs fűtéséhez a 3 elektromos hősugárzó beszereléséhez szükséges forrást.

Nagyobb hely kell

A mentőautók tárolására szolgáló garázs megnagyobbításából adódóan a gépkocsik kikanyarodási íve nagyobb területet igényel az udvarból, illetve a gépkocsik parkolására szolgáló területet is meg kell nagyobbítani. A térburkolat bővítése szükséges mintegy 90 négyzetméterrel, mely további költséget jelent. A testület úgy határozott, hogy az 5 millió kiegészítéseként további közel 9 millió forintot nyújt a garázsépítéssel kapcsolatos és a kiegészítő munkálatok költségeinek fedezetére.

ÉM