A rendõrség a gumiszobát találta meg?

A rendõrök helyszíni szemlét tartottak és rátaláltak egy lezárt szobára a kecskeméti gyermekotthonban. A gyermekotthont egy férfi jelentette fel az ügyészségen. Azt állítja, az intézményben engedély nélkül mûködtetnek egy dühöngõ szobát, ahová a rosszul viselkedõ, fogyatékos gyerekeketzártak be.

A szobáról korábbi dolgozók fényképeket juttattak el a Független Hírügynökségnek. A fotókon látszik a bekamerázott, berácsozott, vasajtós helyiség, amit néhány héttel ezelõtt iskolapadokkal rendeztek be, de több mint két évig szerintük büntetõszobaként használtak.

A rendõrség – speciálisan erre az ügyre alakult csoportja – helyszíni szemlét tartott az otthonban, amikor rábukkantak a szobára, ami a feljelentésben szerepel. Az ott talált nyomokat lefényképezték.. Azt mondták, a felvételeket késõbb hozzák nyilvánosságra – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyikos Tamás a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

A gyermekotthont egy férfi jelentette fel az ügyészségen. Azt állítja, az intézményben engedély nélkül mûködtetnek egy dühöngõ szobát, ahová a rosszul viselkedõ fogyatékos gyerekeket, nevelési céllal volt, hogy egész napra is bezárták. Az ügyben rendõrségi nyomozás és az intézmény fenntartója részérõl pedig belsõ vizsgálat indult.

Az ügyben a fenntartó Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat belsõ vizsgálatot indított.