Nagyvilág

2010.04.30. 21:31

Vádemelés két amerikai ellen, akik az al-Kaidának dolgoztak

<p>Vádat emeltek két amerikai állampolgár ellen pénteken, New Yorkban, mert a hatóságok szerint számítógépes tevékenységgel segítették az al-Kaidát.</p>

A manhattani szövetségi ügyészség bejelentése szerint Wesam el-Hanafi-t és Sabirhan Hasanoff-ot Virginába viszik a nap folyamán, és ott kerülnek elõször bíróság elé, a tárgyalásuk viszont New Yorkban lesz ott követték el bûncselekményeiket.

A vád szerint a két férfi egyebek mellett "komputeres tanácsokkal, segítséggel, szolgáltatásokkal és pénzzel támogatta az al-Kaidát, holott tudták, hogy a szervezet terrortevékenységet folytatott és folytat". A hatóságok szerint 2008 februárjában az elsõrendû vádlott, el-Hanafi Jemenbe utazott, ahol találkozott az al-Kaida két emberével, akik utasították õt, hogy miféle biztonsági intézkedéseket tegyen, és milyen feladatokat végezzen el. Amikor el-Hanafi visszatért az Egyesült Államokba Sabirhan Hasanoff-fal együtt megtették mindezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!