A rájátszás végére összeállt a DVSE

Akt.:
A rájátszás végére összeállt a DVSE
Debrecen – Megszerezte első győzelmét a DVSE: 12–9-re verték a Honvédot Komlósi Péter tanítványai.

A Honvéd ellen vívta meg utolsó meccsét a felsőházi rájátszásban a DVSE. Jól indult a vasárnap esti derbi a Debreceni Sportuszodában, Macsi Patrik rögtön vezetést szerzett a hazaiaknak, majd Kállay Márk duplázta meg az eredményt, 2–1-es állásnál ért véget az első negyed. Sok találatot hozott a következő etap, négy-négy gól esett mindkét oldalon, így félidőben 6–5-re mentek a cívisvárosiak.

1-5
Fotók: Derencsényi István

Simon Adrián egyenlített ki a harmadik játékrész elején, majd jött Boros Tamás és Kállay, így ismét a hazaiaknál volt a fór, 8–6. A folytatásban ismét egalizálni tudott a Honvéd, mely fordított is a záró felvonás derekán, 8–9. De itt még közel sem volt vége: Boros, utána pedig Macsi is betalált, a végén pedig Smitula Gergő duplázott, kialakítva ezzel a 12–9-es végeredményt.

A Debrecen így 20 ponttal a nyolcadik helyen zárt a felsőházban, szerdán következik a folytatás, a BVSC-Zugló ellen, mely az ötödik lett.

HBN


DVSE–Racionet Honvéd 12–9 (2-1, 4-4, 2-3, 4-1)

Debreceni Sportuszoda, vezette: Csizmadia Zs., Füzesi Zs.

A DVSE gólszerzői: Kállay Márk 3, Macsi Patrik 2, Boros Tamás 2, Somlai Tamás 2, Smitula Gergő 2, Szőke Szabolcs 1.

A Honvéd gólszerzői: dr. Illés Sándor 3, Simon Adrián 2, Szivós Márton 1, Vad Levente 1, Gyárfás Tamás 1, Manhercz Ádám 1.

Gól/Akciólövés: 9/22, illetve 1/12

Gól/Emberelőnyből: 3/6, illetve 5/10

Kiállítás cserével: Kállay Márk, Dimitrije Obradovic

Kipontozódott: Kállay Márk, Szőke Szabolcs