A Rabócsiring a következő állomás

Akt.:
A Rabócsiring a következő állomás
A Rabócsiring a következő állomás
Máriapócs, Miskolc – Húsvét vasárnap és hétfőn rendezik meg a magyar rallycross országos bajnokság idei második versenyét, Máriapócson, a Rabócsiringen. A kétnapos eseményen nagy számú mezőny várható, a szervezők tájékoztatása szerint több mint 130 pilóta indul.

A bajnokság első futamát, – aminek a Slovakiaring adott otthont, – Kiss Pál Tamás nyerte. A Peugeot 208-ast hajtó miskolci versenyző ezt követően egy héttel, április első hétvégéjén az Európa-bajnokság első megméretésén is remek eredményt ért el, ugyanis Barcelonában a második helyen zárt.

speedbox-racing-team_kiss-pal-tamas_ob2_mariapocs

A máriapócsi Rabócsiring rallycross nyomvonala 1240 méter hosszú. A szabályoknak megfelelően 70 százalék aszfalt, 30 százalék murva, az autók az egyenesekben a 160 km/h-ás tempót is elérik. A Supercars kategóriában, amelyben Kiss Pál Tamás is versenyez, az edzéseket vasárnap délelőtt 8:30-kor és 11:00-kor rendezik, majd 13:30-kor az első előfutammal kezdődik az éles verseny. A második és harmadik előfutamot hétfőn 8:30-kor és 11:45- kor rendezik, majd 14:00 órától az elődöntők, 16:00-tól pedig a döntő következik.

ÉM


Hazai pályán folytatja az idei szezonban Kiss Pál Tamás

Alig két hetet pihenhetett Kiss Pál Tamás a barcelonai Eb szezonnyitón szerzett második helye után, és máris újabb fontos verseny következik.