A ráadásban produkáltak egy jó mérkőzést a Macik

A ráadásban produkáltak egy jó mérkőzést a Macik
Miskolc – Rangadót játszott vasárnap hazai pályán a DVTK Jegesmedvék Mol ligás jégkorong­csapata.

A csapatkapitány, Hajós Roland hiányzott a miskolciak keretéből, a hokis az ezt megelőző dunaújvárosi meccsen ugyanis agyrázkódást szenvedett. A Macik csatára saját felelősségére elhagyta a kórházat, de azt még nem lehet tudni, hogy mikor térhet vissza a többiek közé. A „csk” így Gőz Balázs lett, azon a találkozón, amelyen elsőként látogatott ellenfélként a Népkertbe a Jegesmedvék tavalyi sikertrénere, Majoross Gergely. Illusztris vendég is feltűnt a lelátón, a szlovák Extraliga vezetője, Richard Lintner, aki a helyszínen tárgyalásokat folytatott a klub irányítóival, illetve a DVTK képviselőjével. A 37 éves szakember (aki annak idején játszott az NHL-ben és a KHL-ben is) már szombaton megérkezett a városba: „Lintner úr még sosem járt Miskolcon, ismerkedett a várossal, a klubbal, a csapattal – mondta lapunknak Egri Gergely csapatmenedzser. – Szó esett sok mindenről, az anyagi részről, a létesítményről, voltak megjegyzései, javaslatai. Ez az összejövetel egy ismerkedő megbeszélés volt, annak örülünk, hogy tetszik neki a miliő, a hangulat. Lintner úr otthon megosztja majd az itt tapasztaltakat a kollégáival, munkatársaival, remélhetőleg a jövőben tovább fogjuk folytatni a közös eszmecserét”.

Leeső fejvédő

A meccs első negyede a vendégeké volt inkább, és a 4. perc közepén egy kipattanó korongot McDonald értékesített is. Nem voltak messze attól Cseterék, hogy válaszoljanak, de Bálizs jól együtt élt a játékkal. A 14. percben egy betett korong után Ládáról pattant a fővárosiak kapujába a pakk, megérdemelten egalizált a házigazda. Ahogyan az várható volt, egy jó színvonalú, pörgős első harmadot produkáltak a felek, helyzetekkel. A második harmad azzal indult, hogy pár drukker megkocogtatta a MAC kispadjának tetejét, ami Majoross Gergelyt nem igazán zavarta. A DVTK kihagyta első ember­előnyös lehetőségét, miként a nyitó felvonásban a budapestiek is. Továbbra is lüktetett a mérkőzés, nem nagyon volt üresjárat, Adorjánnak kellett háromszor is védenie másfél perc alatt. A meccs felénél Sagert lövésébe Pavuk ért bele, a játékszer a kapuba került, de közben Bálizs fejvédője leesett. Tanácskozás kezdődött, a játékvezetők végül megadták a gólt (2-1). Nagy K. és Láda nem ment a szomszédba egy kis bunyóért, mindez mutatta a jégen lévő feszültséget, ugyanakkor mindezt a kiállítások száma nem támasztotta alá.

dvtk_mac1

Rápakoló Macik

A harmadik menet kezdetén Somogyi bődületes kapáslövése kevéssel kerülte el a MAC ketrecét. A 44. perc elején Bálizsnak kellett teljes terjedelmében elterülnie a jégen, aki az eset után szerelést igazított. A második hazai emberfórból még csak 15 másodperc telt el, amikor Leppanen keze lendült, messziről, a fővárosiak kapusa pedig szedhette ki maga mögül a játékszert (3-1). Kevéssel ezután a látogatók kaptak hasonló sanszt, meleg pillanatokat éltek át a miskolciak – és nem is bírták ki, mert egy csiki-csuki után Hayes vágta be a második góljukat. Offenzívába kezdtek a vendégek, egy kapushibát Hayes használt ki (3-3), amivel ismét teljesen nyílt lett a csata. A Macik is rátettek egy lapáttal, Bálizsnak köszönhettek sokat a társak. Remek hoki zajlott a jégen, mindkét együttes mozgósította a tartalékokat, a közönség is buzdításba kezdett, a túlórát azonban nem lehetett elkerülni. A 7 perces ráadásban, négy a négy ellen kezdtek a csapatok, aztán egy idő után 3 a 3 ellen lett belőle. A vége előtt 1 perccel Sagert döntötte el a meccset.

– Molnár István –

Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest
4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 1-0) – hosszabbítás után

Miskolc, 1200 néző. V.: Halassy, Haszonits (Soltész, Muzsik).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Dudas (1), Tóth A. (1), Dansereau, Booras (1) – Sagert 1 (1), Leppanen 1 (1), Láda 1, Miskolczi, Cseter (1) – Győrfy, Vojtkó, Galanisz, Somogyi (2), Pavuk 1 – Popovics, Szilágyi, Ritó, Kiss (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

MAC Budapest: Bálizs – Olson (2), Tokaji, Klempa (1), McDonald 1 (1), Hayes 2 (1) – Nagy P., Quinn, Nagy K., Saarenpaa, Szappanos – Stipsicz, Mestyán, Roczanov, Terbócs, Németh A. – Herszényi, Németh Á., Silló, Schmál, Egyed, Arany (k). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 4 perc, ill. 6 perc.

Mayer Péter: – Az érzelmek meccse is volt a mai. Összességében talán jobb teljesítményt nyújtottunk, mint a MAC. A szezon eddigi legjobb meccsét láttuk, jó hokival.

Majoross Gergely: – Minden meccs egy vizsga, hogy hol tartunk. Öröm látni, hogy egyre feljebb járunk. Közel álltunk ahhoz, hogy a liga legjobb csapatát saját pályáján legyőzzük.
Sporthírek