A PVDSZ nem csatlakozik a sztrájkokhoz

Budapest  (MTI) – A Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete (PVDSZ), a tagság széleskörű véleményének ismeretében szervezetileg egyelőre nem csatlakozik a sztrájkokhoz, de szolidáris és megértő a törvényes munkavállalói megmozdulásokkal – közölte a PVDSZ pénteken az MTI-vel.

A sztrájkhoz történő csatlakozást a szakszervezet az egyes tagjai szuverén döntésének tekinti és védelmet, szükség esetén jogi segítséget nyújt számukra – írja közleményében a szakszervezet.
    A PVDSZ elnöksége csütörtöki ülésén értékelte a munkavállalói érdekvédelemben országos szinten kialakult helyzetet, és megállapította, hogy a kormányzat különféle formában kiszivárogtatott intézkedési tervei, valamint az érdekegyeztetetési rendszer átalakítására vonatkozó elképzelései bizonytalanságot, komoly feszültséget keltenek a munkavállalók széles körében.
    Az elnökség véleménye szerint a kialakult feszültség legfőbb oka a kormányzati elképzelések nyilvánosságra hozásának módja és az érdemi és tényleges párbeszédet nélkülöző döntéshozatal. A bizonytalanság, kiszámíthatatlanság a feszültségek fokozódásához járul hozzá, és nem szolgálja senki érdekét – áll a közleményben.

    A PVDSZ tisztában van azzal, hogy Magyarországon sok kérdés megoldatlan, és változtatásra szorul.
    Az ország kiegyensúlyozott fejlődéséhez nyugalomra van szükség, ezért a szakszervezet felszólítja a kormányt, hogy a különféle rendszerek átalakítására vonatkozó elképzeléseit részleteiben is ismertesse az érintett területek munkavállalói képviselőivel és haladéktalanul kezdjen érdemi tárgyalásokat a megállapodás szándékával – írja közleményében a PVDSZ.

Címkék: ,