A putnokiak, mint mindig, most is nagyon szerények

A Putnok FC (fehérben) NB III-as tagságát szeretné meghosszabbítani
A Putnok FC (fehérben) NB III-as tagságát szeretné meghosszabbítani - © Fotó: ÉM-archívum
Putnok – Vasárnap délután hazai környezetben kezdi a bajnokságot a Putnok FC labdarúgócsapata.

A labdarúgó NB III Keleti csoportjának sűrűjében, a 8. helyen tanyázik a Putnok FC. A 28 pontos észak-borsodiak a tavaszi idényben könnyen feljebb léphetnek a táblázaton, igaz, akár le is csúszhatnak a 18 csapatos mezőnyben, amelyben az első 12 hely ér biztos bennmaradást.

A földön maradnak

– Ránk mindig az jellemző, hogy a földön járunk – mondta Koszta Péter vezetőedző. – Nagyon szoros a mezőny, ezért mi csak a bennmaradásban gondolkozunk, bár annak természetesen örülnénk, ha a végén bekerülnénk az első tíz közé. Ősszel elrontottuk az utolsó öt meccsünket, ezért vagyunk óvatosak, fogalmazunk visszafogottan. A nívóról annyit, hogy a korábbi évekkel ellentétben most több jó csapat szerepel itt, a közepes szintet pedig az Újpest tartalék kivételével minden alakulat megüti. Személy szerint nagyon örülnék annak, ha a Kazincbarcika megnyerné a bajnokságot és egy osztállyal magasabb szintre kerülne, mert ez jót tenne a megye labdarúgásának.

A szakvezető ezután szóba hozta alapozásukat és megjegyezte: már annak is örül, hogy alapvetően elvégezték azt, amit terveztek.

– Edzettünk a városi sportcsarnokban és a Sajóvölgye Focisuli Putnokon található centrumában is – folytatta Koszta Péter. – Dolgoztunk műanyagon, műfüvön és gyepen is, már ahogyan éppen az időjárás, főleg a nagy hideg engedte. Nyolc felkészülési találkozót álmodtunk meg, végül hat lett belőle, ugyanis a használhatatlan pályák miatt kettő elmaradt. Volt olyan fellépésünk, amelyik jól sikerült, de olyan is, amelyik nem. Az eredményeknek nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget, csak a játékra összpontosítottunk, ez meg vegyesre sikeredett. Persze gondolom, hogy más klubok és csapatok háza táján sem volt fenékéig tejfel a rendhagyó január, február. Csapatunk gerince együtt maradt, ennek örülünk, aztán a pontvadászat második szakasza majd megmutatja, hogy milyen munkát végeztünk a télen. Beszélni ugyanis lehet, de kizárólag a teljesítmény minősít.

Pályagondok

A Putnok FC vasárnap otthon mutatkozik be az MTK tartalék ellen – ha a pályájukkal minden rendben lesz. Erről ezt mondta Koszta Péter:

– A Várady Béla Sportközpontban lévő pályánk talaja most fagyos, jeges. Elolvadt a hó, a vizet beszívta a talaj, ennek felszíne azonban nem száradt ki. A döntő szót vasárnap délután a játékvezető mondja ki, mi abban bizakodunk, hogy lesz mérkőzés. A focisuliba azért nem tudunk átmenni, mert még nem teljesítettünk néhány technikai feltételt, ezek elvégzéséhez néhány napra még szükségünk van. Végső helyezésünk szempontjából akár sorsdöntő is lehet az első öt összecsapásunk, ebből hármat NB I-es tartalékgárdák ellen vívunk és ilyenkor soha nem lehet tudni, hogy ellenfeleink hány visszajátszót küldenek „ránk”.

Putnokon egyébként most azért központi kérdés a létesítmény ügye, mert a pályát átmenetileg bezárják. Fedett lelátót építenek, teljes talaj- és gyepcserét végeznek, valamint világítóberendezést is építenek, így a komplexum esti mérkőzések lejátszására is alkalmas lesz. A munkálatokra 260 millió forintot költenek, és a kivitelezőknek július 31-ig végezniük kell a munkákkal.

– Kolodzey Tamás –


A keretről

Érkezett: Icsó Zsolt (Diósgyőri VTK, kölcsönbe), Szala Ákos (Rákosmente KSK), Katona Bence (Kazincbarcikai SC, kölcsönbe).

Maradtak: Botló Ádám, Tóth András, Bocsi Patrik, Czető Márk, Nagy Csaba, Nyisalovits Donát, Fábián Bence, Fehér Balázs, Csirszki Martin, Madarász János, Illés Richárd, Tóth Szabolcs, Zimányi Ádám, Zimányi Adrián, Sápi József, Marczinaskó Marcell, Dávid Ferenc, Kovács Bence.

Távozott: Mankó Dávid (Nyírbátor FC), Czégel Máté (?).