A pusztító ecuadori földrengés helyszínére utazott a Spider Mentőcsoport

Akt.:
A búcsú pillanata
A búcsú pillanata - © Fotó: Fuszek Gábor | blikk.hu
Budapest, Miskolc – Kedd hajnalban elindult Ecuadorba Lehóczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője és maroknyi csapata, hogy segítséget nyújtson a helyi idő szerint szombat este bekövetkezett pusztító erejű földrengés áldozatainak a felkutatásában – tudatta Uri Mariann, a Spider Mentőcsoport szóvivője.

A KARISZ Nemzetközi Speciális Mentőszövetség tagszervezetei közül a miskolci Spider Mentőcsoport és a Főnix Speciális Mentők 2-2 fővel, a Legott Katolikus Mentőcsoport és az Életjel Mentőcsoport 1-1 fővel, illetve 3 keresőkutyával kapcsolódik majd be a mentésbe az ecuadori állam felkérésére. A magyar mentőegység a második, amelynek fogadását kedd hajnalban jóváhagyták Ecuadorban.

spider1

Smile a csapat legkisebb tagja /Fotó: Fuszek Gábor | blikk.hu

A magyar mentőcsapat közel 14 órás repülőút (plusz az átszállás), magyar idő szerint este 9-10 óra között érkezik meg a dél-amerikai ország fővárosába, Quito-ba, ahonnan katonai repülőgéppel viszik tovább őket Pedernalesbe, ahol a legnagyobb pusztítást végezte a földrengés. A Richter-skála szerinti 7,8-as fokozatú földrengés legkevesebb 400 halálos áldozatot követelt, és nagyon sokan várják a romok alatt a mentőcsapatok segítségét.