A pszichiátria örömmel fogadná a segítséget

Dr. Cserép Edina Edit
Dr. Cserép Edina Edit
Miskolc – Arról többször is hírt adtunk: a közelmúltban megújult a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház 213 ágyas Pszichiátriai Osztálya.

A megbízott osztályvezető főorvos, dr. Cserép Edina Edit az őt és elképzeléseit bemutató interjú készítése kapcsán elmondta:

„A betegek hajlamosak rá, hogy elvárják, a tablettáktól egy csettintésre megjavul az életük. Ez fals szemlélet. Be kell látniuk, hogy mindenki felelős a maga életéért, ők is tehetnek a gyógyulásukért, s ehhez mi igyekszünk megadni a támogatást. Erre szolgálnak a csoportprogramok. A pszichoterápiás kezelés része, hogy legalább napi két, szocioterápiás, pszichoterápiás (például a szorongásoldó, problémamegoldó képességet javító) foglalkozáson részt kell venniük a betegeinknek. A csoportokon való részvétel egyénre szabottan történik, körülbelül tíz-tizenötféle csoportfoglalkozás érhető el nálunk.”

Többek között van festő csoport, s olyan is, ahol különböző anyagokkal kézműveskednek, s az alkotás igen jó hatással van a betegekre. Csakhogy az épületfelújítás során az eszközeik, anyagaik jó része eltűnt, sok megrongálódott. Arra gondoltunk, megkérjük olvasóinkat: segítsünk együtt az ott gyógyuló betegeknek!

ÉM
hirdetés


hirdet�s