A problémákat mindig helyben kell megoldani

Akt.:
Pogácsás Tibor a szerencsi fórumon
Pogácsás Tibor a szerencsi fórumon - © Fotó: BG
Szerencs – Eredetileg a szerencsi Rákóczi-vár színháztermében tartott volna lakossági fórumot Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön délután, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban a vár udvarán rendezték meg az eseményt, amelyen egyebek mellett jelen volt Demeter Ervin kormánymegbízott is.

Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere köszöntőjében elmondta, közösen kell most megmozdulnunk egy európai ügyben.

– A mostani európai irányzat a kereszténységet elfelejteni kívánja – mondta Koncz Ferenc –, nekünk pedig az a dolgunk, hogy megvédjük a keresztény értékeket. Ez a kicsiny nemzet többször védte már meg Európát, az európai értékeket, most újra erre kényszerülünk. Az európai polgárok jogosan várhatják el Európa védelmét. Azt valljuk, a problémát, a betegséget ott helyben kell kezelni, ahol keletkezett. A migrációval a problémát nem hozhatjuk ide. Kiállunk az eredeti európai gondolat mellett és ebben támogatjuk a kormányt.

– A magyar kormány Európa-párti – mondta egyebek mellett Pogácsás Tibor. – A mi történelmünk azt bizonyítja, az évszázadok során mindig együtt kívántunk élni a szomszédainkkal. Azt viszont nem tartjuk jónak, hogy tőlünk messzire brüsszeli bürokraták az irodájukból döntik el, nekünk mi lenne a jó. Nem bízunk abban a rendszerben, amely tőlünk nagy távolságban kíván dönteni rólunk. 2010-ben elindultunk azon az úton, hogy ismét visszaadjuk a munka becsületét. Azóta csökkent a munkanélküliség, emelkedtek a bérek, a rezsicsökkentés egyre több pénzt hagy az állampolgároknál, beindult a gazdasági növekedés. Ezeket az értékeket nem akarjuk, hogy elvegyék tőlünk. A mostani nemzeti konzultáció során a kormány visszajelzést kér és vár a polgároktól, szeretnék-e, ha ezeket az értékeinket megvédenénk. Bízom benne, a jelenlévők közül már sokan visszaküldték a kormánynak a válaszokat.

– ÉM-BG –