A Poprádot is elintézte a DKSK

A Poprádot is elintézte a DKSK
Az idei első nemzetközi mérkőzését is megnyerte a szezonban még veretlen DKSK Miskolc női kosárlabdacsapata.

A vártnál kevesebben voltak a miskolci városi sportcsarnokban az Európa Kupa D-csoportjának 1. fordulójában lejátszott mérkőzésen. A szlovák együttes kispadja is lehetett volna hosszabb, ha a néhány napja érkezett amerikai légiósuknak megjött volna a játékengedélye. Azt nem tudni, hogy Andrea Garner (aki nem azonos az előző szezonban a DKSK-ban szerepelt Andrea Gardnerrel) meglepetésként élte-e, de ettől még az volt, hogy az első percben – először és utoljára – vezetni tudott a poprádi együttes.

Azonban 0-2-ről fordított a hazai együttes, a vendégek mestere 8-2-nél kért időt. Hasztalan, mert hat percen át képtelenek voltak a gyűrűbe találni a kék mezesek, ,,átkukat” büntetőkből törték meg. Az első negyed végén szinte minden mozdulatot szabálytalannak láttak a játékvezetők a diósgyőri palánk alatt védekezésben, és ez egy picit felbőszítette a szurkolókat – miközben felhozta a szlovákokat.

A második tíz percben már nem volt az első játékrészben látott gödör a Diósgyőr játékában, ráadásul a kinti dobásaik is kezdtek bejönni a piros-fehéreknek, így el is léptek szépen, lassan a lelkes, de játéktudásban a hazaiaktól messze elmaradó szlovákoktól (50-23).

Fordulás után

A térfélcsere utáni első percekben statikus játékkal rukkolt elő a Diósgyőr, négy perc alatt csupán két szerzett pontra voltak képesek a hazaiak, akik ekkoriban a védekezésben sem jeleskedtek. De őket is alulmúlták a játékvezetők, akik egy sima meccsen kezdtek becsavarodni. A DKSK két triplával nyugtatta meg magát és drukkereit (58-34), majd a harmadik játékrész hajrájában Djelmis lépett elő pontfelelőssé.

De ekkoriban nem csak ő, hanem játékostársai is jól játszottak, Vilipic is szép találatokat ért el centerhelyen, a védőmunka pedig rendkívül eredményes volt (70-38). A záró játékrészben Szijjartová megszerezte csapata első hárompontosát, majd a Bieliková is tripla vonalon túlról talált be még ugyanabban a minutában.

A 32. percben Ambrus kapta meg az ötödik faultját – akivel szemben a síposok az előző negyedben túl szigorúak voltak -, majd a túloldalon Kloudová is hasonlóképpen járt. A mérkőzés végéig hátra lévő időben is láthattunk néhány szép hazai megoldást, de az biztos, hogy a következő, a vasárnapi meccsen, a BSE személyében egy sokkal izmosabb ellenfél ellen kell(ene) megőrizni az idei veretlenséget.

BCS

Jegyzőkönyv

DKSK Miskolc – BK Siemens Poprad 97-61 (19-13, 31-10, 20-15, 27-23)

Miskolc, 600 néző. V: Ponomarev (orosz), Grigoras (román).
DKSK Miskolc: Englert (3/3), Fürész (8), Jokovic (16/3), Ambrus (6), VILIPIC (17). Csere: DJELMIS (21/9), PAVICEVIC (15), Fodor (11/9). Vezetőedző: Tapodi Péter.
BK Siemens Poprad: BIELIKOVÁ (17/9), Polaková (5), SZIJJARTOVÁ (10/6), Kloudová (7), Kupciková (9). Csere: Gulová (5/3), Pisarová (5), Soltysová (-), Belusová (3/3), Brezainová (-). Vezetőedző: Ladislav Stajger.
Kipontozódott: Ambrus a 32., Kloudová a 33. percben.

Mestermérleg
Tapodi Péter: – Nehéz indulatok nélkül értékelni a csapat teljesítményét. Ladislav Stajger: – Ez volt az első nemzetközi kupameccsünk, és még hiányzik a rutin, ez alól csak Bieliková kivétel, rajta nem is látszódott a megilletődöttség. Az első félidőben nem játszottunk jól, a második már elfogadható volt a teljesítményünk. Gratulálok a Diósgyőrnek.További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek