Friss hírek

2009.11.12. 10:54

Repednek a házak és az óvoda Kerepesen - nem vállalnak felelõsséget a teherfuvarozó cégek

<p>Félpályás útlezárással tiltakoznak Kerepes lakói, mert megrepedeztek a házaik az M31-es autópálya gödöllõi csomópontjának építéséhez érkezõ állandó teherautó forgalom miatt. Tavasszal a szervezõk szerint az egyik fuvarozó cég munkatársai lefotózták a házakat azzal, hogy ha kár keletkezik, megtérítik azt. Azóta sem történt semmi, az érintett cég tagadja, hogy õk fuvaroznának a 3-as fõúton. A lakók viszont lefotózták a teherautóikat. A cég tulajdonosa sem károkozásról, sem fotózásról nem tud, szerinte õk nem vesznek részt az ottani földmunkákban.</p>

Csütörtökön délelõtt 40-50 helyi lakó autókkal zárta le a 3-as fõút Kerepesen áthaladó szakaszát. Az M31-es gödöllõi csomópontjának építése miatt ugyanis jelentõsen megnövekedett a teherforgalom a településen, a házak falai repedezni kezdtek, egyebek mellett egy óvoda is tönkrement - mondta a Független Hírügynökségnek Nagy Anna, a demonstráció egyik szervezõje. Az idén felújított óvoda megcsúszott két sarkát a szakértõ szerint sarkonként 2-2,5 millió forintból lehetne helyrehozni.

Tavasszal az egyik cég, a Verestrans munkatársai végigfotózták az út mellett az épületeket, azzal, hogy ha kár keletkezik, azt megtérítik. Hiába keresték azóta õket, azt közölték, hogy õk nem fuvaroznak az úton, csak a fotózásra kaptak engedélyt. A lakók azonban lefotózták az arra közlekedõ kamionokat rendszámostól, összesen 7-8 cég jár arra. Látták a fotókat készítõ cég kocsijait is - mondta Nagy Anna. A többi céget is megkeresték a kártérítési igényekkel, de azok egymásra mutogatnak, emiatt döntöttek most a demonstráció mellett. Ha nem lesz hatása, akkor a polgármesterhez fordulnak, segítsen egy esetleges pereskedésben - tette hozzá.

A Verestrans internetes oldalán egyébként nem szerepel az M31-es csomópont építkezés a jeentõsebb referencia munkák között, de azt írják, hogy cégük rendszeresen részt vesz az ország valamennyi autópálya építkezésének földmunkáiban.

Dudás László, a Verestrans Kft. tulajdonosa a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy autóik régen nem vesznek részt az érintett építkezésben. Mivel járnak fel Budapestre dolgozni, elõfordulhat, hogy a több ezer arra járó autó között lefotózták néhány jármûvüket. Arról azonban nem tud, hogy bárkinek kárt okoztak volna és arról sem, hogy a cégük munkatársai lefotózták volna tavasszal a kerepesi házakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!