A Pókember megint csak a torony kétharmadáig jutott

Most sem sikerült megmásznia a maláj fővárosban lévő Petronas-ikertotnyokat a francia “Pókembernek”. Ugyanúgy, mint tíz évvel ezelőtti kísérletekor, a tűzoltók kedden is a 60-dik emeletnél elkapták és behúzták az épületbe.

A 44 éves francia Alain Robert azzal vált világszerte ismertté, hogy minden segédeszköz és kötélbiztosítás nélkül mászta meg a különféle felhőkarcolókat és óriási emlékműveket, szerte a világban. A 88 emeletes Petronas-ikertornyok a világ egyik legmagasabb épületegyüttesének számítanak és a “Pókember” már 1997-ben is meg akarta mászni.

A hatóságok mindenütt igyekeznek elkapni a férfit, lehetőleg még a “falramászás” megkezdése előtt, aztán pedig általában megbüntetik “tiltott területre való behatolás” címén. A járókelők körében viszont a “Pókember” mindig nagyon népszerű – Kuala Lumpurban ezúttal több mint 500 bámészkodó figyelte a veszélyes mutatványt és miattuk a forgalmat is el kellett terelni egy időre.

A maláj hatóságok körülbelül 120 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetésre vagy egy évig terjedő börtönre, esetleg mindkettőre ítélhetik a büntetésekre évek óta fittyet hányó francia “Pókembert”.