A Plébániai Karitász Napon mutatkoztak be

Kallóné Szilvási Zita és Siposné Horváth Anita
Kallóné Szilvási Zita és Siposné Horváth Anita - © Fotó: Magánarchívum
Mezőcsát – Közös imádsággal, szentmisével kezdődött a rendezvény.

Augusztus végén került megrendezésre a Plébániai Karitász Nap, a mezőcsáti Római Katolikus Templom udvarán. Egy előadás keretében Szabóné Csizmadia Judit mutatta be a Katolikus Karitász országos tevékenységét, majd további beszámolókat hallhattunk Kallóné Szilvási Zitától és munkatársaitól a Mezőcsáti Boldog Gizella Karitász Csoport munkájáról. A programok ideje alatt a gyermekeknek lehetőség nyílt a kézműves foglalkozásra, melyet egy külön sátorban biztosítottak számukra. A napot közös ebéddel és imádsággal zárták.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Siposné Horváth Anita, a város polgármester asszonya. A rendezvény legfőbb célja az volt, hogy egy átfogó képet mutassanak be a Katolikus Karitász egyházi hátteréről, történetéről, segítő programjairól, valamint az országos-, egyházmegyei- és helyi tevékenységéről.

Országos tevékenységük

– Hazánkban a szegénygondozás mindig a világegyház szellemével haladt. A Katolikus Karitászhoz és az egyházmegyei központok országszerte számos szociális intézményt működtetnek a szenvedélybetegek, a hajléktalanok, az idősek és egyéb rászoruló csoportok ellátására. A Katolikus Karitász munkáját segíti a szervezet alapítványa, a Karitászt Támogató Alapítvány. Ennek célja a szervezet anyagi segítése annak érdekében, hogy a szociális-karitatív feladatát eredményesebben végezhesse az arra rászorulók hathatós támogatása, ingyenes szolgáltatásokkal és adományok nyújtásával. A Karitász azokért az emberekért működik, akik segítségre szorulnak. – osztotta meg velünk Szabóné Csizmadia Judit.

ÉM