A plakátok ideje lejárt

Miskolcon még előfordulnak választási plakátok
Miskolcon még előfordulnak választási plakátok
Miskolc – Egyre kevesebb helyen, de még mindig találni kinn felejtett politikai hirdetményt.

Bár még itt-ott látni a városban választási plakátot, amelyek eltávolítási határideje kedden járt le, a közterület-felügyelet a fokozatosság elvét betartva először fel fogja hívni a pártok figyelmét a mulasztásukra, és csak végső soron folyamodik a bírságolás lehetőségéhez, mondta Orosz Gábor, a városháza szóvivője.


Még nem sikerült maradéktalanul eleget tenni

A pártoknak harminc nap állt rendelkezésükre a helyhatósági választásosokat követően, hogy eltávolítsák politikai hirdetéseiket, ám többüknek még nem sikerült maradéktalanul eleget tenni az ide vonatkozó rendelkezéseknek. Orosz Gábortól úgy tudjuk, a közterület-felügyelők folyamatosan járják a várost, és ha plakátot találnak, arra felhívják a pártok figyelmét. Legvégső eszközként a város polgármestere, dr. Kriza Ákos dönthet úgy, hogy utasítja a Miskolci Városgazda Kft.-t, hogy távolítsa el a plakátokat, ám ennek költségeit az érintett szervezeteknek kell viselniük. Mint Orosz Gábor kifejtette: látható, hogy fokozatosan egyre kevesebb a kinntfelejtett politikai hirdetés, ám amennyiben nem tűnnek el a plakátok, dr. Kriza Ákos e héten megteszi a fent említett lépést.

Hollóssy András, a Szemléletváltást Miskolcon Egyesület szóvivőjét kérdeztük, hogy állnak a plakátok eltávolításával? Hollóssy András elmondta: reményei szerint határidőre, kedd estére az utolsó hirdetményt is sikerült eltávolítaniuk.

ÉM-SZP