A pisilős kisfiú brüsszeli gardróbja

Akt.:
Saját múzeumot is nyitottak a kis szobornak
Saját múzeumot is nyitottak a kis szobornak - © Fotó: Ladányi Tóth Lajos
Brüsszel – A sajátos belga humor mintha Brüsszelben összpontosulna: vicces szobrok és múzeumok egymás hegyén-hátán, így például a nemrégiben megnyílt „pisilős kisfiú múzeum” – mindez megfejelve a legfinomabb waffellel, a csodás sörökkel, és persze a világ legjobb elektronikus zenei fesztiváljával.

Könnyű séta a főtérről

Brüsszel olyan, mintha egy laza, hosszú hétvégére találták volna ki. Könnyen elérhető Budapestről, ráadásul a reptérről 18 perc alatt vonattal vagy ugyanennyi idő alatt busszal is bejuthatunk a belvárosba.

A Manneken Pis, azaz a 60 cm magas pisilő kisfiút ábrázoló szobor szintén minden úti beszámolóban helyet kap, és a főtérről egy könnyű sétával elérhető. Azonban azt kevesebben tudják, hogy nemrégiben egy saját múzeumot nyitottak a kis szobornak, amely többek között bemutatja a vicces alak gardróbját is.

A Manneken Pis felöltöztetése a város hagyományainak kiemelkedő része, és évente átlagban 130-szor kerül rá sor. De nem ő az egyetlen vicces szobor Brüsszelben. Ma már pisilő kislány (Janneken Pis), sőt pisilő kiskutya (Zinneke) is van a városban, az egyenjogúság nevében.

KM

Címkék: , ,