A pirosban, a tilosban… – 30 nap jár a hűvösben

Tiszaújváros- Kissé átalakítva, de az ismert közmondást igazolta egy tiszaújvárosi sofőr, aki notórius módon hajtott jogosítvány nélkül, azaz addig jár az autós az útra, míg el nem kapják.

Kissé átalakítva, de az ismert közmondást igazolta egy tiszaújvárosi sofőr, aki notórius módon hajtott jogosítvány nélkül, azaz addig jár az autós az útra, míg el nem kapják.

A napokban a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzést hajtottak végre Kiscsécs belterületén. Az egyik megállított autóstól a rendőrök rutinszerűen elkérték az okmányokat, ő pedig hasonló mód nem tudta oda adni azokat. Az adategyeztetések során többek között kiderült az is, hogy a fiatalember soha nem rendelkezett jogosítvánnyal, már nem először akadt fenn közúti ellenőrzésen, és begyűjtött már pár szabálysértési eljárást.

A vezetéstől való eltiltás hatálya alatt álló fiatalember szabálysértési őrizetbe került, majd gyorsított eljárás keretében három nap leforgása alatt bíróság előtt felelt tettei miatt. A február 22-én megtartott tárgyaláson kiderült, hogy egyszer már pénzbírsággal sújtották őt, s most is folyamatban van vele szemben egy eljárás ugyanezen szabálysértés elkövetése miatt. A taláros testület 30 napi elzárást szabott ki az úrvezetővel szemben.

Információs háttér:

A szabálysértésekről szóló törvény elzárással sújtható szabálysértések esetén – amennyiben tettenérésre kerül sor – a gyorsított bíróság előtti felelősségre vonás érdekében lehetővé teszi az úgynevezett szabálysértési őrizet elrendelését. A törvény szerint az eljárás alá vont személyt nyomban szabadon kell bocsátani, ha a szabálysértési őrizet tartama alatt a bíróság a gyorsított eljárást nem folytatta le, vagy nem szabott ki elzárást.