A People magazinnak mutatta meg először babáját a "terhes férfi"

Az amerikai People hetilapban szerepel az első fotó a “terhes férfi”, Thomas Beatie kisbabájáról. A fényképet a magazin internetes oldalán is meg lehet tekinteni.

Az amerikai, nőből férfivá átoperált, 34 éves transzszexuális június 29-én szülte meg Susan Juliette nevű, kékszemű kislányát 40 óra vajúdás után. Az egykor még egy szépségkirálynő választásra is benevezett Beatie szerint lányának “nagyon jó természete van és csupa intelligencia.” Nevét a férfi édesanyja után kapta.

A “terhes férfi” hozzátette: nem tudja levenni szemét lányáról, akinek születése után több kilóval könnyebb lett, sőt: terhességi csíkok sincsenek rajta.

Thomas Beatie nőnek született, majd férfivá operálták. A törvény szerint jelenleg ő az első férfi a világon, aki állapotos lett. Ez azért történhetett meg, mert amikor Beatie-t átoperálták, akaratának megfelelően csupán a melleit távolították el – meghagyták viszont a többi női nemi szervét. Ezután tesztoszteronnal, vagyis férfi hormonnal kezelték. Az orvosok szerint ez éppen elég volt ahhoz, hogy mesterséges megtermékenyítéssel, egy spermadonortól teherbe essen.

Beatie-nek egyébként felesége is van: Nancy 11 évvel idősebb nála.