A pénzügyőrök is készülnek a labdarúgó EB-re

Akt.:
Illusztráció - A pénzügyőrök is készülnek a labdarúgó EB-re | Fotó: nokamu.postr.hu
Illusztráció - A pénzügyőrök is készülnek a labdarúgó EB-re | Fotó: nokamu.postr.hu
Miskolc, 2012. május 26., szombat (MTI) – Fokozottan ellenőrzik szombattól a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő csapatok címerével, zászlajával ellátott ruházati termékeket és ajándéktárgyakat a pénzügyőrök Észak-Magyarországon, a közúton, közterületeken, üzletekben és piacokon egyaránt – tájékoztatta az Varga Zoltán, a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) regionális vám és pénzügyi főigazgatóságának sajtóreferense szombaton az MTI-t.

Közlése szerint a tapasztalat az, hogy egy-egy kiemelt nemzetközi sportesemény idején megsokszorozódik a piacra dobott hamis termékek száma, májusig több mint 650 ezer, tavaly csaknem 5 millió forint értékben foglaltak le áru hamis megjelölése miatt különböző termékeket Észak-Magyarországon a pénzügyőrök. Ezek jelentős része futballmez, nadrág vagy szabadidő-ruházat volt, a régióban 2011-ben jogerősen elkobzott mezeket éppen a napokban semmisítette meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – tette hozzá.

Varga Zoltán elmondta azt is: az olyan kiemelt sportesemények idején, mint a labdarúgó Európa-bajnokság, a részt vevő országok címerével, zászlajával ellátott hamis termékek egyre gyakrabban bukkannak fel a feketepiacon, ráadásul Ukrajna és Lengyelország közelsége miatt most még inkább erre lehet számítani.

Éppen ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szombattól fokozottan ellenőrzi Észak-Magyarországon azokat a helyeket, ahol a hamisított termékek előfordulhatnak, a hamisítványok ugyanis nem csak a licenctulajdonosoknak, hivatalos kereskedőknek okozhatnak bosszúságot, de a vásárlóknak is, a hamisítványok általában silány minőségűek, élettartamuk az eredeti termékek töredéke – hangsúlyozta a szóvivő.

– MTI –