A pénz fontos, de nem boldogít?

A pénz fontos, de nem boldogít?
Ön szerint sem boldogít a pénz?

A világ lakosságának többsége szerint a pénz fontosabb napjainkban, mint korábban, de tízből hatan nem gondolják, hogy a személyes sikerek legfőbb fokmérője volna – derül ki az Ipsos és a Reuters News közvélemény-kutatásából – írja a Világgazdaság Online.

A világ felnőtt lakosságának kétharmada véli úgy, hogy számára fontosabb a pénz napjainkban, mint korábban – derül ki az Ipsos és a Reuters News közvélemény-kutatásából. Tízből hatan ugyanakkor nem értenek egyet azzal, hogy a pénz volna a személyes sikerek legfőbb fokmérője
Vagyis a több mint 24 ezer fős felmérés résztvevőinek 35százaléka nem érzi úgy, hogy a pénz fontosabb napjainkban, mint korábban és 43 százalékuk tartja a pénzt a személyes sikerek legfőbb mutatójának.

Azokban az országokban gondolják úgy, hogy a pénz fontosabbá vált az életben, amelyekben a lakosság többsége egyébként is a pénzt tekinti a személyes sikerek fokmérőjének – mondta Komlósi Péter, az Ipsos vezérigazgató-helyettese, megjegyezve, hogy Dél-Korea, Japán, Kína, India, Oroszország és Törökország szerepelnek mindkét lista élén, míg Kanada, Belgium, Nagy-Britannia, Svédország, Németország és Mexikó a sor végén állnak.
 
Magyarország mindkét tekintetben a középmezőnyben foglal helyet, a válaszadók  58 százaléka gondolja úgy hogy a pénz fontosabbá vált az életében, a többség  azonban nem a pénzt tekinti a siker értékmérőjének.
Forrás: www.vg.hu