A penthouse lakások átlagos négyzetméterenkénti ára 1 millió körüli

    Budapest, 2012. május 24., csütörtök (MTI) – Jelenleg 25 darab penthouse lakást kínálnak eladásra Magyarországon, az átlagos kínálati ár négyzetméterenként 900 ezer és egymillió forint körüli, de penthouse-szerű lakáshoz már négyzetméterenként 400 ezer forintért is hozzá lehet jutni – közölte az adatbázisa alapján, a több ingatlanközvetítő adatát összegyűjtő ingatlanrobot.hu az MTI-vel.

 

Az épületek legfelső szintjén lévő, szomszéd nélküli lakások minősülnek penthouse-nak, amelyek alapterülete legalább 150-200 négyzetméter, és amelyhez körbejárható, legalább 70 négyzetméteres terasz tartozik. A lakások belmagassága is nagyobb a megszokottnál, illetve eleve kétszintesek, és nem ritka a nappaliba érkező, saját lift sem.

A 25 eladásra kínált ilyen lakásból a legtöbb Siófokon található, balatoni panorámával. A fővárosiak között van új – vagy majdnem új – lakóparki, de belvárosi, utólag a legfelső szinten kialakított penthouse is.

Tipikus kínálat Budapesten, a ferencvárosi Duna parton lévő 250 négyzetméteres lakás, amelynek kínálati ára 250 millió forint.

A szerényebb, kisebb alapterülettel és terasszal rendelkező, az épület legfelső szintjén elhelyezkedő lakásokat penthouse-szerű ingatlanok. Ezek ára – négyzetméterenként – 400 ezer forinttól indul.