A pedagógusok sztrájkbizottsága tudomásul veszi, hogy a kormány megkésve jelöli ki képviselőjét

Budapest, 2012. október 31., szerda (MTI) – A pedagógus-szakszervezetek által létrehozott sztrájkbizottság tudomásul veszi, hogy megkésve jelöli ki a kormány az egyeztető tárgyalásokon résztvevő képviselőjét, annak ellenére, hogy a kabinet “a törvényben előírt kötelezettségét megszegte”. Erről a Pedagógusok Szakszervezete tájékoztatta szerdán az MTI-t.

Közleményükben felidézték, hogy a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, az Oktatási Vezetők Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete október 19-én sztrájkbizottságot alakított, amiről október 24-én tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt, és a vonatkozó alapján kérte, jelölje ki a kormány részéről tárgyalásra és megállapodásra felhatalmazott képviselőjét.

Mint írták, a sztrájkbizottság a miniszterelnök sajtófőnöke MTI-nek adott tájékoztatójából értesült arról, hogy a kormány november 7-i ülésén dönt csak a tárgyalódelegáció kijelöléséről.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a sztrájkról szóló törvény a kormány számára 5 napon belüli határidőt ír elő az egyeztető eljárásban részt vevő képviselő kijelölésére.

Figyelembe véve, hogy fontos, nagy horderejű – nemcsak a pedagógusokat, hanem hatását tekintve az egész társadalmat érintő – kérdésekről van szó, a késedelmet ugyanakkor tudomásul veszik, annak ellenére, hogy a kormány a törvényben előírt kötelezettségét megszegte.

A sztrájkbizottság elvárja a kormánytól, hogy megállapodásra felhatalmazott képviselőket delegáljon a tárgyalásra – olvasható a közleményben.

– MTI –