A Pécs helyett a Tatabánya került a PannErgy-MVLC mellé

Akt.:
Sike József (balról) és Bachner András
Sike József (balról) és Bachner András - © Fotó: ÉM
Miskolc – Újrasorsolták a férfi OB I utolsó két kalapját, miután a miskolciak szerint hiba történt.

A napokban megtartották az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság sorsolását Budapesten, amelyen először volt érdekelt miskolci csapat, a PannErgy-MVLC. Amint az ismert, a szövetség a holtszezonban felemelte az OB I létszámát, a korábbi 14 helyett a 2015/2016-os szezonban 16 gárda küzd meg a helyezésekért, az alapszakasz során két nyolcas csoportban. A beosztásnál a borsodiak ellenfele lett az első helyezési számot viselő címvédő, Szolnoki Dózsa-Közgép, a tavalyi bronzérmes ZF Eger, az ötödik Tiszavirág-Szeged-Diapolo, a hetedik Kaposvári VK, a kilencedik BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, a tizenegyedik Valdor-Szentes, továbbá a tizennegyedikként kiesett PVSK-Mecsek Füszért.

Megkapták az elégtételt

A miskolciak azonban jelezték (előbb szóban a helyszínen, aztán később írásban is), hogy szerintük nem az előzetesen lefektetett elvek szerint történt a csapatok besorolása, egyúttal kérték a hetedik, illetve a nyolcadik kalapból történő sorsolás megismétlését.

– Már akkor úgy gondoltuk, hogy hiba csúszott a beosztásba, az utolsó négy csapat besorolása ugyanis nem a 2014/2015-ben elért eredmények alapján történt meg – mondta az Észak-Magyarországnak Bachner András, a PannErgy-MVLC szakmai vezetője. – Mi, akik megnyertük az OB I/B-s bajnokságot, az utolsó, nyolcadik kalapba kerültünk, a mögöttünk másodikként zárt, de a bővítésnek köszönhetően szintén felkerült Tatabányával, míg a hetedik kalapban volt az OB I tizennegyedikje, az előző versenykiírás alapján kiesett PVSK-Mecsek Füszért, valamint a tizenharmadik, előzetesen osztályozó pozíciós KSI. Nem értettük, hogy mi miért az utolsó kalapba kerültünk, miért tették elénk a pécsieket, akik az eredményeik alapján kiestek. Amennyiben az MVLSZ elnöksége által felállított rangsorolás szerint ment volna a besorolás, akkor mi a hetedik kalapban lettünk volna a KSI-vel, a nyolcadikban pedig a Pécs és a Tatabánya. Meg voltam győződve arról, hogy a mulasztás nem rejtett magában szándékosságot, a gyakorlat hiánya miatt történt, hiszen a korábbiakban még nem volt ilyen bővítés, átszervezés. Írtunk egy kérelmet az elnökségnek, jeleztük, hogy történt egy ilyen eset, egyúttal levelet küldtünk dr. Kemény Dénes elnöknek is, csatolva részére a beadványunkat. Az elnökség gyorsan reagált, helyt adott kérelmünknek, így az utolsó két kalap beosztását pénteken reggel megismételték úgy, hogy mi már a hetedik kalapban voltunk. Fortuna nem fogta a kezünket, hiszen akár át is kerülhettünk volna a B csoportba, végül ez nem esett meg, maradtunk az A-ban, csak nem a Péccsel, hanem a Tatabányával. Úgy érezzük, megkaptuk a megfelelő elégtételt, most már csak a munkára figyelünk, azzal, hogy történt némi módosulás, megváltozott az is, hogy nem a bajnok Szolnok otthonában kezdjük a pontvadászatot, hanem Egerben.

A szakmai vezetőtől azt is megkérdeztük, hogy az együttes pontosan hány órától játszhatja hazai bajnoki találkozóit.

Kora este

– Az OB I/B-ben szombaton délelőtt, általában 11 órakor kezdtük az itthoni mérkőzéseinket, nyilvánvaló, hogy ebben változás lesz – tette hozzá Bachner András. – Amennyiben a televízió adja valamelyik meccsünket, akkor ott a televíziós társaság szava lesz az elsődleges, hiszen be kell tenni az adott sávba. A terveink szerint a kora esti órákban kezdenénk az összecsapásainkat, ez 18 órát, vagy ennél későbbi időpontot jelenthet.

A szakmai vezető megosztotta lapunkkal azt is, hogy fiatal kapusuk, Benedek Szabolcs Egerben folytatja tanulmányait, és így a hevesiek OB I/B-s klubjában folytatja pályafutását.

– Molnár István –

A férfi OB I két csoportja, az újrasorsolás után

A csoport: Szolnoki Dózsa-Közgép, ZF Eger, Tiszavirág-Szeged-Diapolo, Kaposvári VK, BVSC-Wáberer Hungária-Zugló, Valdor-Szentes, PannErgy-MVLC, Tatabányai Vízmű.


B csoport: Orvosegyetem SC, Ferencváros, Budapesti Honvéd, Vasas SC, Debreceni VSE, UVSE-Hunguest Hotels, KSI SE, PVSK-Mecsek Füszért.


A bajnokság első szakasza után a két csoport első négy helyezettje folytatja a felsőházban (a többiek a kiesés elkerüléséért küzdenek), az addig – egymással – szerzett pontjaikat magukkal viszik, és a másik csoport tagjaival (oda-vissza) vívott körmérkőzések végén alakul ki a helyosztók párosítása.


Belépő, baráti áron

A másodosztályban a miskolci klub meccseire térítésmentes volt a belépés, így adott volt a következő felvetés: ebben várható-e változás?– Amikor 2012-ben elindultunk az OB I/B-ben, úgy döntöttünk, nem kérünk pénzt a szurkolóktól, hiszen a csapatnak is ismerkednie kellett a közönséggel és a közönségnek is velünk – mondta minderre Bachner András. – Azt azért itt megjegyezném, hogy a mi drukkereink bárhová is mentek az országban, fizetniük kellett azért, hogy megnézzék a mérkőzést, hiába ,,csak” OB I/B-s volt. Ez a kérdés egyébként éppen most van napirenden nálunk, szeretnénk egy korrekt, baráti árat kialakítani, ami azt jelenti, hogy a terveink szerint felnőttek számára 800, míg diákoknak és nyugdíjasoknak 600 forint lesz egy belépő ára.
hirdetés


hirdet�s