Friss hírek

2009.09.11. 22:30

Eltiltották az állattartástól a macskát füvezésre kényszerítõ brit fiatalt

<p>Egy brit bíróság csütörtökön tíz évre eltiltott az állattartástól egy húszéves brit fiatalt, aki marihuána füst belélegzésére kényszerített egy macskát. Az Anglia északi részén történt januári esetrõl mobiltelefonos videofelvétel készült, amelyet egy másik ügyben nyomozó rendõrök találták meg a fiatalnál.</p>

A felvételen, amelyet barátja készített, látni lehet, ahogy Mark Kane egy zsákba rakja a macskát, amelybe marihuána füstöt fúj, majd összehúzza a zsák száját, és meglengeti, mint egy lasszót. Az állat, amely nem az övé volt, az eset után elszaladt, és azóta sem találták meg.

A South Shields városában ülésezõ bíróság 12 hétig tartó börtönbüntetéssel sújtotta a fiatalt, de azt két évre felfüggesztette, és egyben tíz évig tartó idõszakra eltiltotta az állattartástól. Kane, akinek meg kell fizetnie a száz fontos perköltséget is, egy korábbi meghallgatáson bûnösnek vallotta magát kétrendbeli állatkínzás vádjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!