A parlamentben vár magyarázatot a zavargások hátterére a KDNP

A KDNP a parlamentben vár választ a kancelláriaminiszteretől arra, hogy miként fajultak el az események március 15-én. A kereszténydemokraták szerint sok a kérdőjel a március 15-i utcai zavargásokkal, és az elmúlt hónapokban történtekkel kapcsolatban. Ezért a Kereszténydemokrata Néppárt felszólítja Szilvásy Györgyöt, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat is felügyelő kancelláriaminisztert: mielőbb, lehetőleg a hétfőn, a parlamentben napirend előtt adjon magyarázatot arra, mi történt, mi volt az a vízválasztó, ami miatt a békés ünnep tüntetéssé fajult – mondta el pénteken Simicskó István (KDNP).

Simicskó szerint az embereknek joguk van tudni, hogy a csütörtök este a televízióban látottak műbalhék voltak e, netán a rendőrség erődemonstrációja az újonnan beszerzett védőfelszerelések bemutatására. Arra is választ várnak, hogy Budaházy Györgyöt miért éppen március 15-én, és pár órával a Fidesz nagygyűlése előtt sikerült elfogni, ha hat hónap nem volt elegendő erre.

A Kossuth téri kordon elbontása kapcsán Simicskó elmondta, hogy örül az országos rendőrfőkapitány döntésének. Ugyanakkor szeretné tudni: hirtelen elhárult-e a terrorveszély.

Simicskó közölte azt is: a tizede sem igazolódott be csütörtökön abból, amit a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén hallottak Szilvásy Györgytől arról, hogy a titkosszolgálatok milyen komoly szervezkedést és fegyverkezést tapasztaltak a rendzavarásra készülőknél.