A Parlamentben habot kaptak a (hoki)tortára

Akt.:
A 2016-os A-csoportos vb-re kijutott magyar jégkorong-válogatott a Par- lament Vadásztermében tartott jutalmazáson
A 2016-os A-csoportos vb-re kijutott magyar jégkorong-válogatott a Par- lament Vadásztermében tartott jutalmazáson - © Fotó: MTI, Kovács Tamás
Miskolc – Elismerés a hokisoknak: parlamenti fogadáson jártak, az önkormányzat viszont még nem segít.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elismerő okleveleket adott át a Krakkóban rendezett, divízió 1/A-s világbajnokságon az elit mezőnybe jutást kiharcolt jégkorong-válogatott tagjainak és a szakmai stábnak. Köztük voltak a Miskolci Jegesmedvék háromszoros aranyérmes együttesének játékosai is.

Meghatódott

– Újra megállapítottam, hogy a Parlament nagyon szép, egy csoda, ahová ritkán jutunk el mi, hokisok és vezetők – kezdte Egri István, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület elnöke. – Tudjuk, hogy az Országház a képviselőknek munkahelyet jelent, mi azonban, ha hívnak, vendégségbe megyünk oda. Rendre meghatódom, ilyenkor sétálok egy kicsit az ódon falak között és amit csak lehet, megnézek. Soltész Miklós államtitkár, országos szövetségünk elnökségének tagja körbekísért minket, elmondott a Házról egy-két dolgot: a sétát valamennyien nagyon élveztük, közben felidéztük a szezont, a miskolci diadalokat, majd a válogatott csodás szereplését, és mezekkel leptük meg Balog Zoltánt, Soltész Miklóst és Simicskó István sportért felelős államtitkárt. Korábban már mondtam, hogy a mi három aranyunkat és a válogatott feljutását már nem lehet fokozni, ezeket az örömöket nem lehet felülmúlni, a Parlamentben viszont azt éreztem, hogy ezzel a fogadással és jutalmazással megkaptuk azt a bizonyos habot a tortára, amely még hiányzott nekünk. A Miskolci Jegesmedvék és az országos szövetség képviseletében boldog voltam, büszkén feszítettem, de már a jövőre is gondoltam. A jövőn pedig dolgozunk, nagyon sok munkát kell elvégeznünk annak érdekében, hogy egy év múlva is legyen okunk az örömre.

Levették a napirendről

A sportág helyi eseményeivel kapcsolatos az a hír, mely szerint Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése levette napirendjéről a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület rendkívüli támogatására tett javaslatot, amelyet az MSZP–DK–Együtt-frakció terjesztett elő. Az eredeti javaslat szerint a közgyűlés egyszeri, 20 millió forint rendkívüli támogatásban részesítette volna a Macikat, dr. Csiszár Miklós jegyző azonban észrevételt tett, mondván: a támogatottként megjelölt szervezet és a támogatandó cél között ellentmondás van. Mivel az előterjesztés szerinte nem volt összhangban a határozati javaslattal, levették a napirendről.

A Miskolci Jegesmedvék „ügye” azonban később minden bizonnyal ismét a közgyűlés napirendjére kerül, ugyanis dr. Kriza Ákos polgármester kijelentette, hogy „az előterjesztés okafogyottá vált, mert a támogatást 50 millió forintra emelik”. Azt, hogy erre mikor kerül sor, még nem lehet tudni.

Ezzel kapcsolatban Egri István kijelentette, hogy a játékosok és a szakvezetés felé nincs tartozásuk, a pénz azonban számukra nagyon jól jött volna (vagy jön majd – a szerk.), hiszen az ősszel kezdődő szezonra össze kell rakniuk a hazai és nemzetközi porondon is versenyképes együttest.

ÉM-KT

Hetényi az elmúlt szezon legjobbja

Hetényi Zoltán kapta az Év játékosának járó díjat a Magyar Jégkorong Szövetség szezonzáró bankettjén. A nők között Németh Anikó kapta a legjobb játékosnak járó díjat. A legjobb csatár (ifjabb Ocskay Gábor-díj) Kóger Dániel, a legjobb kapus (Vedres-kupa) Rajna Miklós, legtechnikásabb játékos (Miklós-kupa) Bartalis István, az év újonca felnőtt csapatban (Kósa-kupa) Sebők Balázs, a legjobb ifjúsági játékos (Leveles-kupa) Gáspár Máté, a legjobb utánpótlás edző (Séra Miklós-díj) Tyler Dietrich, az év in-line játékosa pedig Revák Zoltán lett.