A párkapcsolati problémákat kiváltó tényezők

A párkapcsolati problémákat kiváltó tényezők
A párkapcsolat elején jelentkező problémák figyelmen kívül hagyása később hatalmas nézeteltérésekhez vezethet, amelynek a kiindulópontját a két fél nem is sejti.

Persze ha időben észrevesszük a jeleket, akkor sok szenvedéstől kímélhetjük meg magunkat, párunkat. A hangsúly az őszinteségen van. Mivel az ember társas lény, vágyik egy másik ember közelségére, illetve arra is, hogy szeressék őt. Így alakul ki a szerelem iránti vágy, egy társ megtalálásának vágya. Amikor valakinek nem adatik meg ez egykönnyen, akkor azt számos tényező okozhatja. Esetleg nincsen elég önbizalma, nem képes megnyílni a másik előtt, kevésre tartja magát, esetleg a rossz tulajdonságait helyezi előtérbe, amely ugyebár senkinek sem imponál. Mégis létfontosságú egy kapcsolat szempontjából, hogy már az elején, esetleg kicsivel később tisztázódjanak a nézeteltérések, hiszen később ez vezet azokhoz a veszekedésekhez, amelyek a kapcsolat végét jelenthetik. Az úgynevezett friss szerelmeseknél tapasztalható „rózsaszín köd” képes arra, hogy a partnerünk hibáiról tudomást sem véve, egy idealizált embert képzeljünk el a személyisége helyére, így minden tökéletesnek tűnhet. Ám idővel ez a köd szertefoszlik, és csak a csupasz igazság marad. Rájövünk, hogy mégsem az az ember, akit megismertünk annak idején, pedig igazából mindig ugyanez az ember volt, csak mi képzeltünk belé olyat, ami nem is létezett. Az őszinteség nagyon fontos a párkapcsolatokban, így amikor párt választunk, érdemes jól megismerni a személyiségét, és reálisan gondolkodni, együtt tudunk-e élni a rossz tulajdonságaival. Ha érzelmi biztonságra vágyunk, akkor természetesen nem érdemes egy csélcsap férfiért/nőért sóvárogni, és ha csak kalandokat akarunk, akkor semmi értelme egy komoly emberrel próbálkozni. Ha valaki nagyon bunkón viselkedik, esetleg túl gyerekes számunkra, akkor érdemes megfontolni a vele való ismerkedést. Az ismerkedés előnye az, hogy számos tulajdonság a felszínre kerül úgy, hogy még semmi komoly szándék nem került előtérbe.

Nagyszerű megoldás ezekre a helyzetekre a randevú, ahol egy kellemes együttlét alatt a beszélgetés elsőrendű, így nem sok minden marad rejtve. A vonzalom elsődleges kiváltó oka a külső megjelenés, illetve a kisugárzás, ezért érdemes csinosabban felöltözni, de a normális öltözködésünktől nem érdemes 180 fokban eltérni. Az egyetlen dolog, amivel nem lehet bakot lőni, az az őszinteség, az önmagadat adás. Ennek lehet nagyon jó és jó vége is. Ha önmagadért szeret meg egy ember, akkor nem kell tartanod semmi későbbi problémától, illetve ha akad is egy kis nézeteltérés, azt higgadt körülmények között kell megbeszélni, és lehetőleg a probléma első jelénél szóvá tenni, mert ahogyan a szövegből érződik, az őszinteség mindennek a kulcsa. Érdemes dolgozni a problémán, még ha nem is adatik meg elegendő idő hozzá, esetleg mert ritkán találkozik a két fél.

Sok párkapcsolat megy tönkre a munka miatt, pontosabban a munkahelyi stressz miatt, amit sokszor vezetnek le egymáson, illetve a ritka találkák miatt. A munkából hazaérkező felek fáradtak, éhesek, nincs idejük a romantikára, holott nagyon is van. Érdemes szabadnapot kivenni, és kettesben együtt lenni akár túrázás alkalmával, vagy csak egy pihentető „semmittevő” nap alkalmával. Ha olyan munkánk van, amelyet otthonról is elvégezhetünk, akkor elcsenhetünk egy-két órát, ami igazán értékes lehet. Például a mérnöki tevékenység szerves részét képezi a tervezés, amelyet otthon is el lehet végezni. A BekescsabaAllas.hu oldalon biztosan megtaláljuk a számunkra megfelelő mérnöki

– PR cikk –

Címkék: ,