A Páneurópai Piknik kerül a középpontba a VOLT – on

Ma kezdődik és egészen szombatig tart a 17. soproni VOLT Fesztivál. Az előrejelzések szerint a rendezvénysorozatra 70 – 80 ezer látogató érkezik egész Európából.

Az idei VOLT – on 10 színpadon 22 zenekar és Dj lép fel, köztük olyan nemzetközi sztárok mint a Franz Ferdinand, a Limp Bizkit és a Marilyn Manson, de a hazai zenei élvonal is képviselteti magát. Különösen érdekesnek ígérkezik Révész Sándor koncertje, a zenész húsz év után először lép fel ugyanis magyarországi fesztiválon.

A zenei programok mellett sok más érdekesség is lesz. Az idei VOLT középpontjába a Páneurópai Piknik kerül. A rendszerváltás 20 . évfordulója alkalmából beszélgetések és előadások is lesznek a VOLT-on; Ef. Zámbó István és Wahorn András pedig Trabantokat dekorálnak át a fesztiválozók szeme láttára – mondta a Független Hírügynökségnek Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke.

Az elkészült alkotásokat Sopron városa a nyár végén Berlinnek ajándékozza. E mellett ” 89 – 09 ” címmel szabadtéri fotókiállítás nyílik a Deák téren. A tárlat a 20 évvel ezelőtti Sopront mutatja be, a vasfüggönytől a Páneurópai Piknikig.Sporthírek