A panaszláda tele, de válasz nem érkezett

Akt.:
Miskolci tiltakozás a kormány oktatáspolitikája ellen
Miskolci tiltakozás a kormány oktatáspolitikája ellen
Miskolc – Folytatódnak a tiltakozó akciók a kormány oktatáspolitikája ellen.

Se a Klik elnöke, se az emberi erőforrások minisztere, se a köznevelési államtitkár nem válaszolt, de nem is reagált a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Borsod-Abaúj-Zemplén megyei választmánya által megfogalmazott 22 pontra. Pedig a szakszervezet megyei képviselői december 10-én demonstrációt is tartottak a Klik Miskolci Tankerületének épülete előtt, ahol ismertették a 22 pontos követelést. Szűcs Tamás, a PDSZ regionális és megyei ügyvivője lapunknak elmondta: számított arra, hogy az oktatás vezetőitől nem kapnak majd választ, hiszen ez az általános: bármilyen problémát jeleznek feléjük, reagálás nem érkezik. Azonban a demonstráción felajánlott panaszládába folyamatosan érkeznek a pedagógusok levelei, melyekből kiderül, hogy valóban nagy az elégedetlenség az iskolákban megyeszerte. A félév lezárása után az érdekvédők folytatják tiltakozási akciójukat, most már országossá bővítve. Erről a PDSZ országos választmánya dönt majd. Pécsett és Egerben már szervezik a megmozdulást, de terveznek kisebb akciókat megyénkben is.

Szűnjön meg!

A PDSZ december 10-én a kormány oktatáspolitikája ellen szervezett demonstrációt. Többek között azt követelték, hogy szűnjön meg az állami iskolák fenntartója, a Klik és hogy az oktatási intézmények kapják vissza szakmai, munkáltatói és gazdálkodási autonómiájukat! Az elrendelt többletmunkát fizessék ki, és azonnal kezdődjön szakmai egyeztetés a gyermekek, tanulók iskolai terhelésének csökkentésére!

ÉM-HE


Nem tetszett a kutyás hasonlat a tanároknak

Miskolc – A pedagógusok ne lázadozzanak, mondta a miniszter. Az ügyvivő levélben válaszolt.

„Mindennap rettegve megyünk be az iskolába”

Miskolc – A pedagógusok szerint a jelenlegi rendszer megfojtja a mindennapi munkát.

Tiltakoztak a pedagógusok Miskolcon

Miskolc – Teljes pályás letámadás érte az oktatási rendszert, hangoztatta a regionális ügyvivő a miskolci demonstráción.
hirdetés
hirdet�s