A pályázatok kapujában Forrón

A résztvevők
A résztvevők
Forró – Konferenciasorozat segítette a megye településeit felkészülni az új uniós ciklusra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Holdudvarban – Városok vidéke címmel konferenciasorozatot rendezett a napokban Borsodnádasdon, Szirmabesenyőben és Forrón. A zárórendezvényt szerdán tartották Forrón. A konferencia szünetében sajtótájékoztató keretében Török Dezső, a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat elnöke elmondta: a sikeres programsorozat ötlete tulajdonképpen Huszti Gábortól, Szirmabesenyő polgármesterétől származik, a megyei önkormányzat a katalizátor szerepét töltötte be. A háromnapos konferencián részt vettek a környező települések polgármesterei, a területi országgyűlési képviselők, a helyi vállalkozók és a megyei vidékfejlesztési hivatal képviselői, akik komoly szakmai anyaggal segítették a résztvevőket. Hiszen a cél az, hogy a megye települései a 2020-ig tartó uniós ciklusban töretlenül fejlődjenek – fogalmazott Török Dezső.

Lehetőségek

Rakaczki Zoltán, Forró polgármestere kifejtette: fontos, hogy az elkövetkezendő pályázati ciklusban az önkormányzatok minél több lehetőséget ki tudjanak használni fejlődésük érdekében. Forró sok ötlettel állt elő, és arra törekszenek, hogy ebből minél többet meg tudjanak valósítani.

Hiánypótló esemény

Huszti Gábor, Szirmabesenyő polgármestere hiánypótlónak nevezte a rendezvényt, mint fogalmazott, a polgármesterek és döntéshozók közötti párbeszéd rendkívül fontos. A rendezvény legnagyobb eredményének azt tartja, hogy részt vett rajta Miskolc alpolgármestere, Kiss Gábor, aki beszámolt arról, hogy a megyeszékhely mire kívánja költeni 35 milliárdos TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretét.

– Már látjuk azokat a kapcsolódási pontokat, ahol egy-egy projekt kapcsán Miskolccal együtt tudunk működni – tette hozzá Huszti Gábor.

– Hegyi Erika –


Fejlesztés és munkahelyek

Borsodnádasd polgármestere, Kormos Krisztián pedig úgy fogalmazott: „Borsod megye nyugati részén is szeretnénk fejlődni. Kiemelten készülünk a TOP-os pályázatokra, illetve a gazdaságélénkítésben a helyi vállalkozókkal együttműködve, hiszen az egyik legnagyobb munkáltatónk egy 1,5 milliárdos fejlesztésnek köszönhetően nagyon nagyot tudott fejlődni az elmúlt években”.