Friss hírek

2009.10.13. 10:28

Liza Minnelli nem tervezi a visszavonulást, a színpadon akar bizonyítani

<p>60 évvel azután, hogy még gyerekként debütált a szórakoztató iparban, Liza Minnelli kedden kijelentette:nem tervezi, hogy visszavonul. A 63 éves sztár azt mondta riportereknek Sydneyben, hogy "sokan vannak világszerte, akik még nem látták, nem hallották, ezért be akarja bizonyítani nekik, hogy megéri megvenni a jegyet a fellépéseire."</p>

Az ausztrál nagyvárosban, Sydneyben készülõ koncertje elõtt Lizát egy riporter kérdezte arról, hogy "van-e bármi, amirõl úgy érzi, hogy bizonyítania kell." Minnelli azt válaszolta: "Minden." Liza Minnelli, aki több súlyos betegségbõl is felépült az elmúlt években, azt mondta: "Mindent szeretnék újra megtenni, csak még jobban, mert csodásan érzem magam, ezért nem is gondolok a visszavonulásra."

Az énekes, táncos és filmszínész Liza Minnelli 1946. március 12-én, Los Angelesben született Vincente Minnelli rendezõ és Judy Garland filmszínésznõ lányaként. Anyja, aki ugyancsak gyerekszínészként lett híres az Óz, a csodák csodája címû mesemusicalben, õt és két testvérét egyedül nevelte fel. Liza 17 éves korában a Broadwayn játszott. 22 éves volt, amikor anyja altató-túladagolás következtében meghalt. 1965-tõl kabarékban játszott, 68-tól pedig filmezni kezdett. A csúcsra 1972-ben jutott a Bob Fosse rendezésében készült Kabaré címû musicalben Sally Bowles szerepével, amiért Oscar-díjat kapott. Az évtizedek folyamán Liza Minnelli egyebek mellett megkapta még a Tony-díjat, az Emmy-díjat, és az Arany Glóbusz-díjat. Sikereit azonban beárnyékolta, hogy anyjához hasonlóan, õ is szenvedélyek rabja lett. Voltak idõszakok, amikor már csak a gyógyszereken, alkoholon, kábítószereken tudott élni. Három házassága válással végzõdött. Gyermeke nem született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!