A pakisztáni miniszternő főbenjáró bűne: siklórepült

A pakisztáni főváros önjelölt iszlám bírósága hétfőn elítélte az ország idegenforgalmi miniszterasszonyát, amiért Párizsban részt vett egy siklóernyős repülésen. A fundamentalista Vörös Mecset bírái egyúttal követelték, hogy a kormány menessze a miniszternőt, Nilofar Bakhtiart.

A bírák obszcénnek minősítették az asszony viselkedését, aki Párizsban részt vett egy siklóernyős repülésen. Fénykép is jelent meg róla a sajtóban, amint egy kétüléses siklóernyőn repül színes ruhában, majd a földetérés után megöleli a repülésoktatót.

A miniszter elmondta: azért vett részt a repülésen, hogy adományokat gyűjtsön a 2005-ös pakisztáni földrengés gyermekáldozatai javára.

A Vörös Mecset létrehozását pénteken jelentették be radikális mullahok (papok). Ez volt az első fatva (ítélet), amelyet a mecset önjelölt bírái kiadtak. A bírák azzal fenyegetőznek: ha a kormány megpróbálja bezáratni a Vörös Mecsetet, akkor öngyilkos merényletek sorozatát fogják elindítani.

A mecsethez kapcsolódó iskola lánytanulói márciusban elrabolták egy bordélyház tulajdonosát, és nyilvános bűnbánatra kényszerítették. A mecsetbe járó hívek erkölcsvédelmi őrjáratokat szerveznek, amelyek járják a környék boltjait, és rábeszélik a boltosokat, hogy ne áruljanak iszlámellenes zenét és filmeket.