A pakisztáni elnök elleni merénylet volt az iszlámábádi hotelrobbantás?

A pakisztáni elnök ellene irányuló terrorakciónak nevezte az iszlámábádi Marriot hotelnél elkövetett robbantásos merényletet kedd este a Fox News amerikai hírtelevíziónak nyilatkozva. Szeptember huszadikán legkevesebb hatvan ember halt meg, miután egy öngyilkos merénylő felrobbantotta bombával teli teherautóját a szálloda bejáratánál.

Aszif Ali Zardari pakisztáni államfő a Fox News-nak nyilatkozva azt állította, hogy a merénylet idejére vacsorameghívása volt a hotelbe, de az utolsó pillanatban megváltoztatták a tervet, és a pakisztáni kormányfő házában gyűltek össze. A vacsorán Zardari mellett a parlament házelnöke, a kormányfő, és a hadsereg magas rangú tisztjei vettek részt.

Zardari elmondta, hogy a házelnök szervezte vacsorán, a kormányfő házának kertjében ültek, amikor hallották a robbanást a “kőhajításnyira lévő” hotelnél. A belügyminiszteri feladatokat ellátó Rehman Malik újságíróknak nyilatkozva közölte, hogy az utolsó pillanatban változtatták meg a hotelbe tervezett vacsora helyszínét a kormányfő házára.

A hotel tulajdonosának szóvivője azonban azt állította, hogy a merénylet estéjére nem volt kormányzati asztalfoglalás.