Mezőkövesd Zsóry FC

2019.10.07. 10:30

Berecz kapása élményszámba ment

Negyedik idegenbeli mérkőzését is megnyerte a Mezőkövesd Zsóry FC NB I.-es labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Az örömittas mezőkövesdiek a találkozó után

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Fotó: Gál Péter

A 8. forduló keretében ahhoz az Újpest FC-hez látogatott a fürdővárosi alakulat, amely az elmúlt heti fordulóban az éllovas MOL Fehérvár FC otthonában aratott nagy feltűnést keltő győzelmet. A vendégek összeállítása két helyen változott a legutóbbi óta: a kiállítása miatti büntetését letöltött Karnyicki visszakerült a gárdába, Molnár G. pedig újra bizalmat kapott mesterétől. A meccs krónikájához tartozott, hogy a 90 percet gyepcsere miatt nem a Megyeri úton rendezték, hanem a Vasas Fáy utcában lévő Illovszky-stadionjában.

Döntőnek bizonyult

Szemerkélő esőben estek egymásnak a jó formában lévő csapatok. A lila-fehérek próbálkoztak többet, elsősorban Simon K. jobb oldali beadásokkal veszélyeztetett, ezeket azonban könnyűszerrel fejelték ki a védők. A középpályán folyt a birkózás, a kövesdi kiugratások pedig nem jöttek be. Gólhelyzet ritkán akadt: a fővárosiak nem tudták feltörni a vendégek védelmét, a sárga-kékek pedig a saját térfelüket szállták meg, olykor hosszú percekig egyetlen támadásra sem futotta az erejükből. Volt lesgól, néhány fölé lövés, ápolás és két sárga lap. Plusz hazai fölény, amely azonban – hiába, ilyen a labdarúgás – hátrányt jelentett, ugyanis nem sokkal a szünet előtt a kövesdiek olyan gólt értek el, amelyet még hetekig mutatnak majd a televíziókban. Berecz Zs. kapáslövése Bajnokok Ligája színvonalú volt, járt is érte a vezetés, amely mint később kiderült, döntőnek bizonyult. Ez a gól lélektanilag a lehető legjobbkor jött, megnyugtatta a borsodiakat, míg az Újpest számára felvillant a vereség rémképe.

Silye jól célzott

A szünet után a budapesti alakulat tagjai birtokolták többet a labdát, de a tanácstalanság lett úrrá rajtuk, sőt egy szöglet után kevés hiányzott a második mezőkövesdi gólhoz. Szervezetten, tudatosan és szívósan futballoztak a vendégek, akik fegyelmezettségből is jelesre vizsgáztak. A pálya minden pontját ellenőrizték, tehették, mert sokat futottak, míg Feczesinék átadási hibákkal szőtték támadásaikat, ráadásul könnyen kiismerhetők voltak, hiszen minden labdával az éküket keresték. Feczesin egy ziccert ugyan összehozott, de ezt Szappanos tisztázta. Koszta előtt is adódott lehetőség, viszont rosszul találta el a labdát, így a volt kövesdi csatár sem tudott egyenlíteni. A 80. percben Szappanos, nem sokkal később pedig Banai mentett nagyot, aztán a kegyelemdöfést Silye remek lövése adta meg, és bár Koszta még szépített, a „matyók” sikere azt jelentette, hogy idegenben továbbra is hibátlanok, erre pedig aligha számítottak. A Mezőkövesd már tizenkettedszer találkozott az Újpesttel, amelyet most másodszor vert meg teljesen megérdemelten, nagy ünnepséget rögtönözve a pályán és az oldalvonal mellett. A fővárosiak játéka láttán felvetődött a kérdés: hogyan tudták megverni a listavezetőt, amikor a kövesdiek ellen is csak keresték a helyüket a pályán. Az előző 7. fordulóban nem akadt vezéregyéniség vagy olyan játékos a Zsóry FC-nél, aki kivágta volna a rezet: most ez megtörtént, jött is érte a jutalom, az újabb nagyon értékes három egység.

Jegyzőkönyv: Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–2 (0–1)

Budapest, Illovszky-stadion, 2248 néző. V.: Berke (Berettyán, Theodoros)

Újpest FC: Banai (5) – Pauljevic (5), Heris (5), Ristevski (5), Balázs B. (5) – Sankovic (5) – Simon K. (6), Nwobodo (6), Onovo (6), Bjarnason (4) – Feczesin (5). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (6) – Eperjesi (6), Nesterov (6), Katanec (6), Vadnai (6) – Karnyicki (6), Berecz Zs. (7) – Molnár G. (6), Cseri (6), Nagy D. (6) – Zivzivadze (5). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Bjarnason helyett Koszta (6) az 57., Onovo helyett Zsótér (–) a 65., Cseri helyett Pekár (–) a 68., Simon K. helyett Szakály P. (–) a 76., Nagy D. helyett Vajda S. (–) a 76., Zivzivadze helyett Silye (–) a 84. percben.

Sárga lap: Heris a 32., Katanec a 40., Nagy D. (58.)

Gólszerző: Berecz Zs. (0–1) a 43., Silye (0–2) a 91., Koszta (1–2) a 93. percben.

Nebojsa Vignjevics: – Először gratulálok a Mezőkövesdnek a győzelemhez. Nagyon jól építették fel a játékukat és az első góljuk gyönyörű volt. Mi kifejezetten jól játszottunk az első félidőben, azonban ez a találat nehéz helyzetbe hozott minket. A második negyvenöt percben próbáltuk kezelni a helyzetet, de ez most nem eredményezett pontot, vagy pontokat. Legalább a döntetlent megérdemeltünk volna, de a szerencse elhagyott bennünket.

Kuttor Attila: – Győzelemre játszottunk most is, ez azonban mindig más és más taktikát kíván meg tőlünk. Most sikerült, és ennek okán nagyon boldog vagyok. Sokszor elmondjuk a nagy igazságot: nálunk nincs kezdő-, vagy cserejátékos. Csak játékosok vannak, akik ugyanannyira fontos láncszemek, mint a társaik. Büszke vagyok a srácokra, gratulálok a csapatomnak.

A gólok története

43. perc: Molnár G. bal oldali szögletét a tizenhatos előtt, jobbról teljesen egyedül álló Berecz Zs. 18 méterről, kapásból, jobbal a lábak között a kapu jobb oldalába bombázta, 0–1.

91. perc: Pekár jobbról, laposan Vajda S.-hez passzolt, aki a labdát a bal oldalon fedezetlenül álló Silyéhez továbbította. Utóbbi levette, majd egy igazítás után, ballal, 17 méterről laposan helyezett a bal alsó sarokba, 0–2.

93. perc: Nwobodo jobbról Feczesint hozta helyzetbe, aki suta mozdulattal próbálkozott, az ide-oda pattogó labda végül Koszta elé került, a csatár pedig 3 méterről, jobbal a keresztléc alá helyezett, 1–2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!