A nyolc gólból ötöt „jegyzett” a dédesi csatár

Akt.:
Dédestapolcsány vs. Sajóvámos
Dédestapolcsány vs. Sajóvámos - © Fotó: Bujdos Tibor
Dédestapolcsány, Miskolc, Sajóvámos – Lázi László kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Dédestapolcsány–Sajóvámos labdarúgó-­mérkőzésen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei II. osztály Északi csoportja 23. fordulója keretében a dédesiek hazai környezetben 8-2-re verték a Sajóvámost, pedig az élcsoporthoz tartozó vendégek voltak az esélyesebbek. A kiütéses otthoni siker kulcs­szereplője Lázi László volt. A 23 éves, 180 centiméteres, vékony testalkatú támadó öt gólt szerzett, ezzel a meccs hősének bizonyult.

Kétlábas

– Kettőt jobbal, hármat ballal értem el – közölte érdeklődésünkre. – Kétlábas vagyok, vagyis nem jövök zavarba, ha nálam van a labda, inkább a fejelés a gyengém, ritkán „stukkolok” a kapuba. Korábban középpályásként játszottam, de a csatárposzt jobban fekszik nekem.

dedes-sajovamos-m2-es-focimeccs02-st

Lázi László másfél esztendővel ezelőtt Borsodnádasdról érkezett Dédestapolcsányba, korábban pedig megfordult Dubicsányban is.

lazi-jo

– Utóbbiak színeiben értem el egyéni csúcsomat, a megyei III. osztályban ugyanis egyszer nyolc gólt termeltem. Nagy ünneplést nem csaptunk a lefújás után, beszélgettünk egymás között, majd az ismerősökkel, néhány szurkolóval, aztán mentünk a dolgunkra. Nekem egy bajnokságban harminckét találat volt a csúcsom, most ezt megdönthetem, mert csapatunk hatvannégy góljából huszon­nyolc fűződik a nevemhez. Meglehet, hogy még többre vinném, ha komoly edzésmunka állna mögöttem, erre viszont azért nincs esélyem, mert Dédestapolcsányban nem tartunk tréningeket, csak a találkozókra jövünk össze. Jómagam úgy próbálom megoldani ezt a helyzetet, hogy egy baráti társasággal kispályázom, de a nagypályás füves bajnokikat nem lehet összehasonlítani a műfűvel, a parkettel vagy éppen a salakkal. A kondícióm karbantartásához azonban mindenképpen hozzájárul ez a műfaj.

Többre vágyik

Arra a kérdésünkre, mely szerint vágyik-e magasabb osztályba, kapásból igennel felelt, majd hozzátette:

dedes-sajovamos-m2-es-focimeccs06-st

– Az a labdarúgó nem igazi sportember, aki megelégszik pillanatnyi produkciójával. Teljesen nyilvánvaló, hogy a koromból és talán az adottságaimból eredően a megyei kettőtől feljebb lenne a helyem. Úgy gondolom, hogy a megyei elit vagy talán még a harmad­osztály is szóba jöhetne, de ajánlatokkal még nem rendelkezem. Nehéz dolog egy bennmaradásért küzdő alakulatból magasabbra kapaszkodni, mert az esetleges átigazolásnál mindenki mérlegel, sok szempontot, mutatót vesz figyelembe.

dedes-sajovamos-m2-es-focimeccs04-st

Lázi László úgy fogalmazott, hogy a civil életben is megállja a helyét, gyárban dolgozik.

– Putnokról járok Miskolcra – folytatta. – A Boschban összeszerelő operátorként munkálkodom, négy műszakban tevékenykedem, már csak ezért sem tudnék jelenleg sokkal több időt fordítani a focira.

Kolodzey Tamás


Önnek melyik a kedvenc csapata a megyei II. osztály Észak csoportjában?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Dédestapolcsány vs. Sajóvámos
Miskolc - A labdarúgó megyei II. osztályú bajnokság Északi csoportjának 23. fordulójában négy mérkőzést játszottak vasárnap. Dédestapolcsány – Sajóvámos 8-2 (3-2) Dédestapolcsány, 100 néző. V.: Tiszóczki. Dédestapolcsány: Germuska - Tózsa Dédesi, Kónya I., Mészáros, Lázi L., Szalóki, Schveiczer...