A nyírgyulaji csapatban benne van a munka

A fekete mezes nyírgyulajiak tavasszal még nem kaptak gólt
A fekete mezes nyírgyulajiak tavasszal még nem kaptak gólt - © Fotó: Sipeki Péter
Nyírgyulaj – Három idegenbeli mérkőzés után tavasszal először lépnek pályára hazai publikum előtt.


Parádés rajtot vett a megyei első osztályban szereplő Nyírgyulaj, Lukács Tibor együttese ötmeccses győzelmi sorozatban van. Az őszi idény utolsó két fordulójában a Balkányt verték otthon, majd a zárómeccsen az akkor harmadik helyen posztoló Nagyecsed otthonából egy utolsó percekben elért találattal hozták el a három pontot. Tavasszal folytatták jó szereplésüket, annak ellenére,hogy mind a három mérkőzésüket idegenben játszották, Gyarmaton gurítottak egy négyest, de a Balkány sem úszta meg három alatt, legutóbb pedig Tiszakanyáron nyertek egy nullára. Tették mindezt úgy, hogy hálójuk mindhárom találkozón érintetlen maradt, sőt, az utolsó őszi mérkőzésükön sem kaptak gólt, így több mint 360 perc óta nem kellett közepet kezdeniük mérkőzés közben. A huszáros kezdésnek köszönhetőn felkapaszkodtak a dobogó legalsó fokára.

– Valóban jól zártuk az őszt, és a rajtunk is remekül sikerült – mondta Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője.

Megtalálta góllövőcipőjét

– A téli felkészülés alatt megfelelő edzésmunkát tudtunk végezni, igaz, hogy a felkészülési meccsek alatt munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtunk azonos felállásban pályára lépni, inkább ilyenkor hiányozzanak a játékosok, mint a bajnoki mérkőzéseken. Ez meg is látszott az edzőmérkőzések eredményén, csupán az utolsót sikerült megnyernünk. Ennek ellenére nem lepett meg a tavaszi rajt, mert a csapatban benne van a munka. Rutinos játékosaink vannak a védelemben, akik bármilyen poszton bevethetőek és jó teljesítményre képesek, valamint a kapusunk is nagy magabiztosságot kölcsönöz a csapatnak. Elöl pedig úgy tűnik, Fekete megtalálta góllövőcipőjét, a három tavaszi mérkőzésen annyi gólt lőtt, mint az ősszel összesen, remélem formája, lendülete kitart a szezon végéig.

A bajnokság előtt célként a dobogó valamely fokát határozták meg Nyírgyulajon a csapat számára.

– Céljaink nem változtak, miután az előző idényben az egyesület fennállásának legjobb szereplését produkálva ezüstérmesek lettünk, így az idén is az első háromba várjuk a csapatot. Ez a célkitűzés az őszi hatodik hely után sem változott. Hétvégén a Kisvárdát fogadjuk, amely ellen nehéz felkészülni, mert nem egyszerű megtippelni, hogy milyen összeállításban lépnek pályára.

BB