A nyílt utcán zsarolt Sátoraljaújhelyen

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc, Sátoraljaújhely – Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás a fiatalkorú fiúval szemben, aki a gyanúsítás szerint a két embert súlyos fenyegetés kilátásba helyezésével zsarolt meg a náluk lévő készpénz megszerzése érdekében.

A fiú július 7-én a sátoraljaújhelyi sportcsarnok előtti közterületen arra kényszerítette egyik áldozatát, hogy adjon neki 50 ezer forintot, majd megfenyegette, hogy amennyiben értesíti a rendőrséget, a bandájával feltöri a házát, őt, a családját és mindenkit, akit ott talál, megöl. Július 10-én egy sátoraljaújhelyi lakótelep mögötti garázssoron szólított fel egy másik embert, hogy térdeljen le, kezeit emelje fel, majd zsebeit ürítse ki. A fiú 10 ezer forintot vett ki a pénztárcából, majd arra szólította fel, hogy az áldozat a telefonjára mondja azt, hogy a pénzt kölcsönadta neki. Ezután őt is megfenyegette, hogyha szól a rendőrségnek, megöli a családját.

Súlyoson büntethető

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak, a gyanúsított előzetes letartóztatását indokoltnak találta, ezért elrendelte azt. Döntése szerint a gyanúsításban szereplő bűncselekmények miatt – fiatal kora miatt – 1 évtől 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

– ÉM –