A nyár végére lehet DVTK megállónk is

Akt.:
A nyár végére lehet DVTK megállónk is
A nyár végére lehet DVTK megállónk is
Miskolc – Jelenleg az úgynevezett lakatosszerkezetek kiépítése zajlik a Zöld Nyíl vonalán, míg több megálló egyedi elemének kialakítása, véglegesítése van folyamatban.

Az 1-es vonalán a felépítmények minden megállóban elkészültek. A 2-es vonalon a megállóhelyi „totemoszlopok”, amelyek az információs táblát tartják, szintén a helyükre kerültek. – nyilatkozta az Észak-Magyarország érdeklődésére Csontos Ágnes, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. PR főmunkatársa. – Folyamatban van a lakatosszerkezetek kiépítése. Májusban a tervek szerint azok is elkészülnek a felső-majláthi végállomásig és a hurokban is. Az üvegfelületek és az egyedi elemek beépítése is folyamatos.

Arra a kérdésre, hogy az úgynevezett látvány megállók (DVTK stadion, Felső-Majláth, stb…) mikor készülnek el, Csontos Ágnes elmondta, hogy az egyedi elemeket tekintve a Szent Anna tér a következő a sorban, ahova miskolci villamostörténeti kiállítás kerül. Jelenleg több megálló egyedi elemének kialakítása, véglegesítése van folyamatban.

Nagyrészt képek formájában

– A DVTK Stadion belváros irányú megállójának egyedi elemét a szurkolók által kiválasztott, a diósgyőri futballról és szurkolókról szóló képek adják. – árulta el az MVK Zrt. munkatársa. – A klub elkészítette a látványterveket, melyeket meg lehet tekinteni a Zöld Nyíl honlapján. A foci mellett a többi, szintén népszerű és eredményes diósgyőri sportágat a DVTK Stadion Felső-Majláth irányú megállója vonultatja fel, nagyrészt képek formájában. A Diósgyőri Várat a Diósgyőr városközpont megálló mutatja be. Összességében az egyedi elemek előreláthatólag nyár végére készülnek el.
Felvetésünkre, hogy a néhány hete a Károly utcai villamos-megálló összetört üvegét mikor cserélik ki, kiderült, hogy a nyár végéig. Addig cserélik le a Győri kapuban az “elírt” Lézerpont feliratot is az ottani megállóban.

ÉM-JLI