Friss hírek

2008.11.06. 16:02

Kósa: nincs titok a debreceni repülőtér ügyében

<p>A debreceni repülőtér hasznosításáról a közgyűlés a törvénynek megfelelően zárt ülésen döntött, de a szerződés adatait nyilvánosságra hozták - reagált Kósa Lajos polgármester és fideszes országgyűlési képviselő a szocialisták csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra. Oláh Lajos debreceni MSZP-s parlamenti képviselő azt mondta, hogy Kósa Budapesten a Magyarország számára odaítélt IMF-készenléti hitel megállapodásának nyilvánosságra hozatalát követeli, otthon azonban rendszeresen megtagadja a betekintést a városi vagyonkezelő szerződéseibe. Egyik ilyen ügyként említette a hosszú ideje viták kereszttüzében álló debreceni repteret.</p>

Oláh Lajos azt mondta, hogy nem tudni, hogy az 5,1 milliárdért eladott reptér hasznosíthatóságára 3,2 vagy 4,7 milliárdot költöttek, és ebből mennyi terheli a város költségvetését. Közleményében Kósa Lajos részletesen ismerteti az ügylet számait. Eszerint a reptér üzemi területét nem adták el, arra üzemeltetési szerződést kötnek. Az ipari parki területet adták el, nettó 4,4 milliárd forintért. Az Airport Debrecen Kft. teljes üzletrészét pedig 700 millióért értékesítették. A repülőtérre 3,8 milliárdot költött a város, egymilliárdot pályázaton nyertek el, de a befektetések 80 százaléka a nem eladott területen van - áll Kósa Lajos közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!