A nős Karadzsicsnak szeretője volt bujkálása alatt

Szeretője volt a háborús bűnökkel vádolt, hétfőn Belgrádban elfogott volt boszniai szerb elnöknek – állítja a Blic című belgrádi újság. Radovan Karadzsics, aki Dragan David Dabics néven bujkált és alternatív gyógyítással foglalkozott, gyakran egy középkorú, fekete hajú nővel jelent meg. Egykori kollégái csak annyit tudnak az asszonyról, hogy Milának szólította Karadzsics.

A volt boszniai szerb elnök ugyanakkor nem vált el feleségétől, Ljiljanától, aki a Szarajvó melletti Paléban él. Karadzsics belgrádi évei alatt mindenhová a titokzatos nővel ment: az asszony előadásaira is elkísérte, sőt, az egyik természetgyógyászati magazin szerkesztőségébe is gyakran vele ment. A lapnál azt mondták: kézen fogva sétáltak, ölelgették egymást. Ha a szerkesztőségből kirándulást szerveztek, akkor Karadzsics nem volt hajlandó velük menni, ha az autóban nem volt hely kedvesének.

Radovan Karadzsics éveken át egy magánklinikán gyógyított, emellett magazinokban is írt, előadásokat tartott. A munkatársai nem is sejtették, hogy ki is valójában a hosszú, ősz hajú és szakállas, szemüveges férfi. Egyik kolléganője azt mondta: kiegyensúlyozott, jókedélyű férfinak ismerte meg Dragan David Dabicsot. A nő, miután kiderült, hogy valójában ki is volt a férfi, meglepődött, hiszen nem volt bosnyák akcentusa.

Radovan Karadzsicsot szombaton adják át a Hágai Nemzetközi Törvényszéknek.