A nőkről szólt a miskolci angyalok konferenciája

Akt.:
A rendezvény kísérőrendezvényeként Petrás Mária kerámiáit is megcsodálhatták­­­­ a résztvevők
A rendezvény kísérőrendezvényeként Petrás Mária kerámiáit is megcsodálhatták­­­­ a résztvevők - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Hölgyek Ünnepe címmel rendezett országos konferenciát a Rotary Club Miskolci Angyalok szombaton a Zenepalotában.

Fridel Mária, a Miskolci Angyalok Klub elnöke érdeklődésünkre elmondta, a kizárólag nőkből szerveződött karitatív szervezetük egy évvel ezelőtt lett a Magyar Rotary Szervezet tagja.

img_5350

– Eleinte asztaltársaságként működtünk, ám miután a nemzetközi szervezet tagja lettünk, klubbá alakultunk, céljaink azonosak a Rotary céljaival, ezért is láttuk célszerűnek a csatlakozást – mondta az elnök, aki hozzá­tette, bár rövid ideje működnek, számos jótékonysági gyűjtést folytattak, helyi oktatási és szociális intézmények munkáját segítették.

img_5338

A Hölgyek ünnepével kapcsolatban megtudtuk, az országos programot évekkel ezelőtt hívta életre a Magyar Rotary Szervezet, a program megrendezését pedig idén a helyi szervezet vállalta. A konferencia fő témája a nők családi és társadalmi szerepe volt.

Főszerepben a nő

– Természetesen egy nap nem elegendő erre, azonban igyekeztünk olyan neves előadókat hívni, akik neve és munkássága garancia arra, hogy ez a fontos téma minél nagyobb szerepet kapjon a mindennapokban – mondta Fridel Mária.

img_5375

Schäffer Erzsébet publicista „A csoda bennünk van”, Komócsin Laura, a Business Coach Kft. képviselője „A sikeres nő”, Szabó-Tóth Kinga szociológus „Változó női szerepek a családban és azon kívül”, Pachmann Péter televíziós szerkesztő, író pedig „Női szerepek és versenysport” címmel tartott elő­adást.

img_5363

A konferenciát változatos kísérőprogramok, így például Petrás Mária csángó keramikus kiállítása, városnézés, mesekönyv-bemutató, vásár és koncertek színesítették.

– ÉM-TÁ –