A Nestlé diósgyőri üzeme 24 ország számára készít csokimikulásokat

Budapest/Miskolc – Az idén 5 kontinens 24 országába szállít csokimikulásokat és más csokifigurákat a Nestlé a diósgyőri gyárából – közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

A Nestlé borsodi üzemében több mint 60 millió üreges csokoládétermék készül a karácsonyi szezonban. A tavalyinál 13 százalékkal több, közel 1900 tonnányi áru 90 százaléka exportra kerül.

“Kiváló minőségű, Magyarországon gyártott csokikülönlegességek kerülnek piacra olyan nagy csokoládé hagyományokkal rendelkező országok boltjaiba is, mint például Svájc vagy Belgium” – tette hozzá Magyari Zoltán termelésvezető a közleményben.

Diósgyőrben több évtizede készítenek üreges csokoládékat, jelenleg itt működik a Nestlé egyetlen gyártóegysége, amely kizárólag ilyen termékek előállítására specializálódott. Az üzem pontosan ismeri a fogyasztók ízlésvilágát a világ minden részén, így azt a termékek fejlesztésénél is figyelembe tudják venni – olvasható a közleményben. Hozzátették: Németországban jelenleg a mentolos étcsokoládé, Nagy-Britanniában pedig a fehér csokoládé népszerű, de eltérőek az igények a termékek külső megjelenése tekintetében is.

A Nestlé idén októberig 240 millió forintos beruházást valósított meg Diósgyőrön, így az elmúlt 6 évben már közel 1,9 milliárd forintot költöttek a mintegy 400 főt foglalkoztató üzem fejlesztésére és bővítésére.

A Nestlé Hungária Kft. 2015. évi értékesítésének nettó árbevétele 126,8 milliárd forint volt: ez 7,5 százalékkal haladta meg az előző évit. Az export árbevétel 79,8 milliárd forintra emelkedett az előző évi 74,9 milliárdról. A cég a büki, szerencsi, diósgyőri gyárában és a budapesti egységében 2400 embernek ad munkát.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s