A Népkertben, majd a Bükkben száguldoznak

Látványos hétvége lesz
Látványos hétvége lesz - © Fotó: ME
Miskolc – Klasszikus ralipályákon folytatódik a magyar amatőr rallye ob.

A hétvégén miskolci versennyel folytatódik a magyar amatőr rallye bajnokság. Az északi régióban eddig az első osztályú futamok részeként csatáztak egymással a MARB-osok, most viszont egy különálló hétvége következik. A központot a népkerti stadionban alakítja ki a rendező. Szombaton itt tartják az adminisztratív és a technikai átvételeket, majd délután fél négytől a hagyományos prológot, amely során valamennyi benevezett páros bemutatkozhat.

– Lehetőséget adunk arra, hogy megérezzék a körözés érzését – mondta Adamovits Márk, főszervező. – A program nem számít bele az értékelésbe, de jó alkalmat kínál arra, hogy a nézők kedvet kapjanak a másnapi száguldáshoz.

Hatkor zárnak

A Credobus, Build It amatőr viadal, amelyet a Vízió & Dimenzió Kupáért bonyolítanak le vasárnap, hat gyorsasági szakaszt foglal magába, méghozzá a klasszikus, Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt közötti útvonalon. Hatvan páros adta le nevezéseit, és a résztvevők mindkét irányba háromszor teljesítik a közel hét km-es pályát. A Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt közötti gyorsaságin reggel hét órakor rajtol az első éles autó, a közlekedés elől hattól zárják le az útvonalat. A nap végén Bükkszentkereszten tartják a díjkiosztót. A szombati prológra a belépőjegyek egységesen 2000 forintba kerülnek.

– ME –