A NeoFM jogszerűen nyerte el a Sláger frekvenciáját

A Legfelsőbb Bíróság szerdán mindenre kiterjedően elutasította Sláger Rádió keresetét, vagyis a végzés megkérdőjelezhetetlenné teszi a NeoFM működésének jogszerűségét – közölte a rádiót működtető FM1 Zrt.

Az FM1 Kommunikációs és Kulturális Zrt. ellen pályázati kiírás szabályai megsértésének megállapítása iránt indított perben az ORTT és az  FM1 Zrt. kérelmére indult felülvizsgálati eljárásban a Legfelsőbb Bíróság szerdán kihirdette végzését. A határozattal a Legfelsőbb Bíróság a Sláger Rádió Zrt. keresetét – amelynek kisebb részben a korábban eljárt első- és másodfokú bíróság még helyt adott – teljes terjedelmében és mindenre kiterjedően elutasította, ezzel az FM1 Zrt. maradéktalanul pernyertes lett – közölte a Független Hírügynökséggel szerdán az FM1 Zrt.

A Legfelsőbb Bíróság határozata lényegében megerősítette az FM1 által mindvégig következetesen hangoztatott álláspontot, amely szerint a pályázaton résztvevő konzorcium mindenben a pályázati szabályzat és kiírás értelmében járt el, továbbá, hogy a pályázatot az ORTT jogszerűen írta ki, és nem járt el jogszabálysértő módon a NeoFM pályázatának elbírálásakor. A határozat megkérdőjelezhetetlenné teszi a NeoFM működésének jogszerűségét, az NMHH és az FM1 Zrt. teljes körű pernyertességét kimondó határozat végleges döntés, azzal szemben további jogorvoslatnak helye nincs – áll a közleményben.

Mint arról korábban beszámoltunk, pert vesztett a Sláger Rádióaz ORTT, illetve jogutódja ellen a frekvencia-pályázati perben a Legfelsőbb Bíróságon szerdán. A felülvizsgálati eljárásban született döntés szerint nem járt el jogsértően az ORTT, amikor nem zárta ki a frekvenciák pályáztatása során az FM1 konzorciumot, amely a Sláger Rádió frekvenciáit kapta. A Legfelsőbb Bíróság ezzel megváltoztatta a Fővárosi Ítélőtábla 2010. július 14-i jogerős ítéletét. A Legfelsőbb Bíróság döntése ellen további jogorvoslatnak nincs helye.
– Független Hírügynökség –


Pert vesztett a Sláger Rádió
fuggetlen | 2011.02.23 11:53

Pert vesztett a Sláger Rádió az ORTT, illetve jogutódja ellen a frekvencia-pályázati perben a Legfelsőbb Bíróságon szerdán.


Pert nyert a Danubius Rádió, de pert vesztett a Sláger Rádió
fuggetlen | 2011.02.23 13:43

Pert nyert a Danubius Rádió, ugyanakkor pert vesztett a Sláger Rádió az ORTT, illetve jogutódja, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság ellen a frekvencia-pályázati perekben a Legfelsőbb Bíróságon szerdán.